Pori Jazzin täydellinen ohjelmisto – Jazzpuistossa laaja pääsymaksuton tarjonta

17.06.2019 20:06

Heinäkuussa järjestettävän Pori Jazzin täydellinen ohjelmisto on julkaistu. Kirjurinluodon pääkonserttien tarjonnan ohella Porissa esiintyy kymmenen päivän aikana suuri joukko mielenkiintoisia artisteja ja yhtyeitä, joista valtaosaa pääsee kuulemaan ilman pääsymaksua.
Merkittävä osa Pori Jazzin musiikkitarjonnasta on perinteiseen tapaan ilmaista.

Lue lisää...

Syyskuun Salo Jazz

17.06.2019 12:21

Vuonna 2012 perustetun festivaalin nimi oli alkujaan Salo International Jazz Festival. Vuosien saatossa nimen lyhentäminen tuli välttämättömäksi, mutta kansainvälisyys ei ole kadonnut: vuoden 2019 SaloJazz Festival on kansainvälisempi kuin koskaan.
Amerikkalainen rumpali Jeff ”Tain” Watts tunnetaan kansainvälisesti yhtenä tämän hetken halutuimmista rumpaleista.

Lue lisää...

Ruotsin paras ”oikea” jazzfestivaali

14.06.2019 07:45

Göteborgin Valanhusetissa soi jälleen komea klassinen jazz 30.-31.8. Tapahtumassa esiintyy yhteensä 15 kokoonpanoa ja solistia. Mukana on hämmästyttävän paljon nuoria artisteja ja useita Ruotsin kärkibändejä mm. lokakuussa 30-vuotista taivaltaan juhliva Second Line Jazzband. Innostus perinteiseen jazziin on aivan eri luokkaa lahden takana kuin Suomessa.

Lue lisää...

Elokuvamusiikki viihdytti Ilmajoella

10.06.2019 23:04

Ilmajoen musiikkijuhlien konserttisarjassa kuultiin lauantaina vetävä ja viihdyttävä elokuvamusiikin sikermä At The Movies. Musiikista vastasi Kuopion kaupunginorkesteri, johtajanaan Eero Lehtimäki ja solisteinaan Diandra ja Pepe Willberg.

Lue lisää...

Säveltäjät kilpasilla Savoyssa

07.06.2019 21:45

Suomen Big Band-yhdistyksen ja UMO Helsinki Jazz Orchestran yhdessä organisoima Esko Linnavalli-sävellyskilpailu järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa kansainvälisenä. Idea osoittautui hyväksi. Se kiinnosti laajalti ja sen taso kohosi selvästi. Kilpailuun osallistui kaikkiaan 31 säveltäjää, joista peräti 12 oli ulkomailta.

Lue lisää...

”Long-hair”-jäykkikset, ”jitterbug”-entusiastit ja ”alligator”-vakoojat

07.06.2019 17:40

Muusikkotuttaviini kuuluu värikäs joukko eri tyylien edustajia, varttuneita ja nuoria, kokeneita ammattilaisia, innokkaita soitonharrastajia ja kuunhtelijoita. Eräs eläkeläisjousisoittaja pitää kaikenlaisesta musiikista, jazzistakin, mutta joskus ihmettelee, miten sitä oppii soittamaan.

Lue lisää...

Mitä tiedät sairaala- ja hoivamusiikista?

07.06.2019 10:22

On aurinkoinen ja lämmin alkukesän päivä, kun kävelen ylös Turun kaupunginsairaalaan johtavaa rinnettä. Parkkipaikan liepeiltä kuuluu iloista naurua, ja tunnistan eloisasti elehtivän henkilön kahden muun seurasta haastateltavakseni Liisa-Maria Lilja-Viherlammeksi.

Lue lisää...

Glenn Miller -konsert i Stockholm

06.06.2019 14:48

Berwaldhallen i Stockholm fick uppleva en unik konsert 26 maj. En fullsatt sal fick njuta av Jan Slottenäs Glenn Miller-band jämte ett par dussin stråkar och solister.
Slottenäs har hållit på i många år med denna musik, men nu kommit så långt, att även amerikanarna har noterat, att bandet fått officiell status. Storbandet klingar faktiskt Miller alltigenom.

Lue lisää...

Rauma Blues 34. kerran

06.06.2019 11:50

Ainutlaatuisten illanviettojen ystävien rakastama hyvän fiiliksen festari ja bluesdiggareiden vuoden kohokohta Rauma Blues järjestetään totuttuun tapaan elokuun toisena viikonloppuna, perjantaina ja lauantaina 9.–10. elokuuta jo 34. kerran.
Rauma Blues -festivaalin suosittujen perjantaiklubien kotimaiset ja tällä kertaa myös ulkomaiset artistit ovat nyt varmistuneet.

Lue lisää...

We Jazzin keikkasarja heinäkuussa Lonnassa

05.06.2019 13:39

We Jazz jatkaa suursuosion saavuttaneiden kesäkeikkojensa sarjaa Lonnan saarella heinäkuussa. Kotimaista huippujazzia kuullaan heinäkuisina keskiviikkoina ja koko perheelle soveltuvien jazztapahtumien sarja alkaa 3.7. Levymusiikista vastaa We Jazzin DJ-kollektiivi. Tänä kesänä uutuutena paikalla on myös We Jazzin levykauppa-popup Vinyl Market.

Lue lisää...

Toivejazzeihin saatiin 79 ehdotusta

03.06.2019 11:40

Suomen PerinneJazz ry kutsui viime talvena jäsenistöään osallistumaan syksyn 2019 konserttikiertueen suunnitteluun. – Pyysimme ilmoittamaan kolme suosikkisäveltä klassisen jazzin saralta. Saimme yhteensä 79 kappaletoivetta kolmeltakymmeneltä jäseneltämme.

Lue lisää...

Jaakko Rinteestä SPJ:n kunniapuheenjohtaja

01.06.2019 08:04

Jaakko Rinne (vas.), Raimo Hertto, Matti Honkala, Pentti Lasanen, Kari Halonen, Seppo Hovi ja Pepe Teirikari

Suomen PerinneJazz ry kutsui Café Caruselissa 27.5. pitämässään vuosikokouksessa yhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi Jaakko Rinteen ja kunniajäseneksi Raimo Herton. Yhdistyksen ”isä” Rinne on ensimmäinen kunniapuheenjohtaja ja Hertto viides kunniajäsen, molemmat SPJ:n perustajajäseniä. Perustelujen mukaan he ovat ”huomattavasti edistäneet ja tukeneet yhdistyksen toimintaa”.

Lue lisää...

Uusi Radion Rytmipojat Carusellissa

31.05.2019 14:06

Kuultiin sitä rytmimusiikkia ennenkin, tosin viimeiset viisi minuuttia lauantaisin tunnin radiolähetyksessä, kertoi tilaisuuden juontaja yleisölle, joka muisti asian nuoruudestaan. Vieressäni istunut ravintoloitsija Jorma Railonkoski sanoi avanneensa radion vasta lähetyksen loppupuolella, kun sieltä tuli kappale tai pari hänelle mieleistä musiikkia.

Lue lisää...

Dresdenissä onnistunut kenraaliharjoitus

30.05.2019 21:34

Euroopan ”dixiepääkaupungin” turut ja torit täytti iloinen jazz 19.-26.5. jo 49:n kerran. Tapahtumia järjestettiin kaduilla, pubeissa, hotelleissa, puistoissa, juhlasaleissa, raitiovaunuissa ja Elben jokilaivoilla. Tarjolla oli runsaasti myös ilmaisesityksiä ja tapahtumia koko perheelle. Vuonna 1971 perustettu kansanjuhla on Euroopan suurin perinnejazzfestivaali.

Lue lisää...

Afrikan tähti nousi Keravan sateesta

30.05.2019 19:39

Kerava Jazzin päätti sunnuntaina 26.5. Afrojazz Quintet feat. Ismaila Sané. Tämä menevä, tanssijalkaa teputtava rytmiryhmä oli tarkoitettu alunperin Aurinkomäen puistokonsertin lopettajaksi, mutta yläkerta pimitti aurngon ja avasi vesikraanansa, joten konsertti oli siirretty Kerava-saliin.

Lue lisää...

Milky Way Moses Jukka Tolosen ja Pekka Pohjolan tunnelmissa

30.05.2019 16:54

Rumpali Mooses Kuloniemen johtama Milky Way Moses vei Kerava Jazzit päätöspäivänä 70-luvun suomalaisen progen tunnelmiin. Kokoonpano on omistautunut tulkitsemaan Jukka Tolosen ja Pekka Pohjolan sävellyksiä. Tällä kertaa paneuduttiin esikuvien varhaistuotantoon.
Sateisen ja kolean sään takia konsertti oli siirretty Aurinkomäeltä Kerava-salin lämpimiin tiloihin.

Lue lisää...

Django jenkeissä

30.05.2019 15:31

Belgialaissyntyinen mustalaiskitaristi Django Reinhardt (1910-1953) sai tutustua 1920-luvun lopulla tuttavansa äänilevykokoelman jazzhelmiin, Louis Armstrongin, Duke Ellingtonin ja viulisti Joe Venutin musiikkiin. Ne veivät häneltä jalat alta.

Lue lisää...

Louis Moholo-Moholo Quartet iski suoraan Kerava Jazzin yleisön sydämiin

30.05.2019 14:56

Eipä olisi uskonut, että ensi marraskuussa 80 vuotta täyttävä rumpaliveteraani saa aikaan sellaisen draivin, että siihen pystyy korkeintaan lätkäjoukkue ja sen kapteeni Marko Mörkö. Tämän kvartetin kapteeni Louis Moholo-Moholo tuli kaiken lisäksi lavalle pitkän lentomatkan jälkeen.

Lue lisää...

Olavi Louhivuori  Superposition valloitti yleisönsä Keravalla

30.05.2019 10:58

Olavi Louhivuori Superposition! avasi Kerava Jazzien myöhäisillan väkevästi ja samalla niin iloisesti. Iloon ja energiaan saattoi vaikuttaa se, että muusikoiden tiedossa oli hetkeä aikaisemmin tapahtunut pienen Suomen riemukas jääkiekkovoitto suuresta ja mahtavasta Venäjästä.

Lue lisää...

Aleksi Heinola sai Erik Lindströmin rahaston apurahan

29.05.2019 15:52

Musiikkiarkiston hallitus myönsi Erik Lindströmin rahaston apurahan rumpali Aleksi Heinolalle. Apuraha, 1 500 euroa on tarkoitettu ison rapakon taakse New Yorkiin suuntautuvaa opintomatkaa varten. Erik Lindström on nimenomaan toivonut, että apuraha käytetään tällaiseen opintomatkaan.

Lue lisää...

Puistobluesissa lukuisia uudistuksia!

29.05.2019 14:16

Suomen suurin täysin talkoovoimin järjestettävä festivaali, Puistoblues, järjestetään tänä vuonna jo 42. kerran. Juhannuksen jälkeisellä viikolla, 26.-30. kesäkuuta, pidettävä etenee perinteisissä bluestunnelmissa, mutta samaan aikaan festivaali kokee myös lukuisia uudistuksia.

Lue lisää...

Esko Linnavalli big band -sävellyskilpailun voitto Espanjaan

29.05.2019 09:26

Kahdeksannen Esko Linnavalli big band -sävellyskilpailun voitti espanjalainen Alex Cassanyes sävellyksellään El Mal de Montano. Saksalainen Tobias Hoffmann kappaleellaan Ventetoylsi toiseksi, ja kolmannen sijan jakoivat yhdysvaltalainen John Mills sävellyksellään Helsinki Rules ja Manuel Dunkel sävellyksellään Ancient Dance.

Lue lisää...

Avantjazzin puhallus Keravalla

28.05.2019 12:34

Kerava Jazzin lauantain 25.5.  alkuillan konsertin toinen bändi oli amerikkalaisen trumpetisti Jaimie Branchin Fly or Die. Keravalle heidän tulo Portugalin keikalta oli monen mutkan värittämä, yhtenä lentojen murheena Marika Hughesin sello koteloineen. No, loppujen lopuksi bändi pääsi kuitenkin lavalle ennakkoon ilmoitettuna aikana ja massivinen avantgardistinen jazz pääsi valloilleen.

Lue lisää...

Vauhdikkaita duoja Kerava Jazzissa

27.05.2019 22:05

Järjestyksessä 22. Kerava Jazz 2019 perjantain ohjelma sisälsi mielenkiintoista, uutta duomusiikkia Virosta ja Suomesta. Virolainen vokalisti ja monen soittimen taituri Kadri Voorand ja basisti Mihkel Mälgand kerrassaan hurmasivat yleisön monipuolisella show’llaan.

Lue lisää...

Kylmästä pohjoisesta kylmään etelään

26.05.2019 13:26

Kerava Jazzin lauantain 25.5. aloitti iltapäivän lopulla saksofonisi Joakim Berghällin Triality, joka jatkoi kylmää ”kyytiään” Arctisilta alueilta Antarcticin maisemiin. Siis pallon toiselle napa-alueelle. 
Kyseessä oli viimeinen konsertti yhtyeen The Arctic -kiertueelta, jossa se soitti samannimisen levyn kappaleita.

Lue lisää...
Translate »