Billy Harper ja Machito Jr UMO:n kevätvierailijoina

Kuvat:

18.12.2008 08:00

Billy Harper

Kevätkauden tähtivieraina ovat tenorisaksofonisti Billy Harper ja afro-kuubalaisen musiikkin erikoismies Mario Grillo eli Machito Jr. Suomessa viimeksi 1990-luvun alussa käynyt Billy Harper esiintyy Korjaamossa 13. helmikuuta Musica Nova Helsinki-festivaaliin kytkeytyvässä New York-teemaisessa konsertissa.
Machito Jr. taas johtaa UMO:a afro-kuubalaiseksi tanssiyöksi ristityssä Korjaamon  karnevaalisävytteisessä tilaisuudessa 23. huhtikuuta. Tällöin orkesteria täydentävät Pais Tropical-klubin dj:t.
UMO:n viime vuosina harrastamia tribuuttikonsertteihin liittyy Bob Brookmeyerin musiikille omistettu ilta Malmitalossa 22. tammikuuta. Brookmeyer itse ei ole paikalla, vaan konsertin johtaa Kari Heinilä.
Brookmyer on viime vuosina työskennellyt paljon hollantilaisen Metropolitan-orkesterin kanssa. Sama orkesteri levyttää tammikuussa Veli-Matti Halkosalmen teoksen Solo Flight. Maaliskuussa UMO puolestaan tulkitsee Halkosalmen musiikkia. Konserttipäivä on 12.3. ja paikkana Malmitalo.
Maaliskuussa ilmestyy myös UMO:n uusi levy UMO on UMO, jonka säveltäjinä ovat mm. Kirmo Lintinen, Kari Heinilä, Jukka Linkola ja Jarmo Savolainen. Livenä levyn musiikkia kuullaan Korjaamossa 26.3.
UMO juhlistaa myös 20 vuotta toimineen How Many Sisters-lauluyhtyeen juhlintaan. Yhtyeen ja sen pitkäaikaisen yhteistyökumppanin UMO:n juhlakonsertti on Korjaamossa 26. helmikuuta. Kapellimestarina on itseoikeutetusti Siskoile myös paljon sovituksia Kirmo Lintinen.
Pääasiäisajan perinteisessä kirkkokonsertissa Agricolan kirkossa pitkäperjantaina 10. huhtikuuta UMO:n solistina on Johanna Iivanainen. Konsertin kapellimestarina on Billy Harper, joka myös vastaa ohjelmiston sävellyksistä ja sovituksista.

Takaisin
Translate »