Digeliuksen Emu Lehtinen menehtyi

Kuvat: Jazzrytmit arkisto

24.10.2017 13:35


Ilkka "Emu" Lehtinen valittiin vuoden 2011 Jazzdiggariksi

Suomalainen musiikki-ikoni on poissa. Helsingin Viiskulmassa toimivan levykauppa Digeliuksen legendaarinen vetäjä Ilkka ”Emu” Lehtinen menehtyi leukemiaan sunnuntaina22. 10. Kuollessaan hän oli 70-vuotias. Hän oli työskennellyt kaupassa vielä muutama päivä ennen kuolemaansa.

Lintuharrastuksestaan lisänimensä saanut Emu oli 1971 perustamassa Digeliusta, josta nopeasti kehittyi Suomen oloissa ainutlaatuisen valikoiman tarjonnut ja kansainvälisestikin tunnettu levykauppa, josta ulkomaiset asiakkaat eri puolilta maailmaa tilasivat suomalaisia levyjä.

Digeliuksessa myytiin liikkeen alkuvaiheissa rockiakin, mutta ennenpitkää se keskittyi jazziin ja maailmanmusiikkiin. Niissä Emulla oli valtava syvällinen tietämys, jolla hän pystyi asiantuntevasti ja ystävällisesti palvelemaan hyvinkin erikoisia tarpeita.

Monille liikkeen asiakkaille Emu olikin todellinen guru, joka opasti myös lukuisia muusikoita. Monet heistä myös esiintyivät kaupassa järjestetyissä pienimuotoisissa konserteissa. Emun asemaa muusikoiden keskudessa kuvasi osaltaan sekin, että Jazzmuusikot ry valitsi hänet vuoden jazzdiggariksi vuonna 2011.

Emu tuli tutuksi myös Digeliuksen ulkopuolella. Hänet nähtiin aina esimerkiksi Tampereen Jazz Happeningissa, jonne hän oli tuonut laajan valikoiman sellaisiakin levyjä, joita missään muualla Suomessa ei ollut saatavissa.

 

Takaisin
Translate »