Dokumenttielokuva Jyrki Kankaasta

Kuvat:

08.07.2016 17:38


Jyrki Kangas

Vähän aikaa sitten uutisointiin, että Pori Jazzin keskeisissä tehtävissä festivaalin perustamisesta 1966 aina kesään 2009 asti toiminut Jyrki Kangas on saamassa oman nimikkoaukion keskeiselle paikalle Porin Kirjurinluodolla. Nyt on julkaistu tieto, että Jyrki Kankaasta on tulossa myös ”elokuvatähti” Timo Koivusalon suunnitteleman ja ohjaaman dokumenttielokuvan myötä.

Artista Filmi Oy:n tuottaman dokumenttielokuvan nimeksi tulee Mr. Pori Jazz ja sen kuvauksia tehdään jo ensi viikolla Pori Jazz 2016 -tapahtuman aikana. Ensiesityksen elokuva saa Pori Jazzin aikaan ensi vuoden heinäkuussa. Dokumenttia tullaan esittämään myös elokuvateattereissa sekä YLE Teemalla.

Elokuvan toisena käsikirjoittajana ja taustatoimittajana on Mikko Peltola, joka on toiminut pitkään Pori Jazzin tiedottajana ja osallistunut mm. festivaalin 50-vuotisjuhlakirjan toimittamiseen.

Tapahtumia riittää

Odotettavissa on, että tästä syntyy aihepiiriltään mielenkiintoinen jazzkokonaisuus taustoista yhden henkilökuvan muodossa, mitkä luotaavat sekä Pori Jazzin että samalla myös koko jazzmusiikin historiaa. Monenlaisia erikoisia tapahtumia on takuulla sattunut kulissien takana Pori Jazzin 50 vuotisen taipaleen aikana, joten dokumenttiin löytyy paljon mieleenpainuvia vaiheita ja aiheita.

– Mr. Pori Jazz tulee olemaan svengaava dokumenttielokuva uniikista kulttuuripersoonasta, halki festivaalin vauhdikkaiden vuosikymmenten. Elokuva sisältää ainutlaatuista ajankuvaa kuusikymmenluvulta tähän päivään sekä ennennäkemätöntä materiaalia kulisseista ja maailmantähtien takahuoneista, sanoo ohjaaja Timo Koivusalo.

– Mikä miestä ajaa? Millainen on mies, joka on ollut perustamassa Pori Jazzia, henkilökohtaisesti hakenut Benny Goodmanin kotoaan New Yorkista Poriin esiintymään, saanut Miles Davisin ja James Brownin Porin Kirjurinluotoon ja joka on itse soittanut jazzia Venäjän presidentin Medvedevin kotona? Siinä riittää tarinoita kerrottavaksi, Koivusalo toteaa vielä.

 

Takaisin
Translate »