Ilmaisen drinkin imu

Kuvat: Martti Koljonen

16.09.2017 08:52


Acoustic Dixie Six, feat. Heidi Kiviharju

Storyvillessä nähtiin 14. ja 15.9 jälleen kerran mikä saa (jazz)kansankin liikkeelle. Torstaina oli syyskauden avajaiset ja Acoustic Dixie Six, kuohuviinilasin kera. Sali oli tupaten täynnä jo klo 20.00 vaikka soitto alkoi vasta tuntia myöhemmin. Perjantaina vuorossa DDT Jazzband eikä ensimmäisen setin aikana lavalla ollut kuin pari kilpatanssijaa.

Ainakaan bändejä ei voi syyttää tungoksesta tai väen vähyydestä.  Vuonna 1999 perustettu Acoustic Dixie Six ja 59-vuotias DDT Jazzband ovat genressään maamme parhaimmistoa.

Pelle Näätänen ja tanssipari

Molemmat kunnioittavat pieteetillä perinteitä ja soittavat aidosti oikeaa jazzia omilla mausteillaan höystettynä. Yleisömenestys innosti ADS:n huikeaan menoon. Varamiehisenäkin DDT-jazz soi taatulla soundilla ja toisen setin alkaessa salikin täyttyi.

 Storyvillen perustajan Jorma Railonkosken mukaan lievä nousukausi ei ole ainakaan vielä näkynyt Helsingin jazzelämässä. Varsinkaan perinteinen jazz ei tunnu ”lyövän leiville”.

Ehkä tuleva syksy ja pikkujoulukausi korjaavat tilannetta. Jos yritysten kirstunvartijat avaavat kukkaroidensa nyörejä ja tarjoavat henkilökunnalleen ”ilmaisia muovisankoja”, niin jazztoimijatkin saavat siitä osansa.

Perinteisen jazzin ystäville ensi vuonna on kaksi allakoitavaa päivämäärää:

Storyville täyttää 25-vuotta 27.1.2018. Pääesiintyjäksi on tulossa lahden takaa Carling Family 9- miehen ja naisen voimin.

DDT Jazzband juhlii 13.10.2018 Aleksanterinteatterissa 60-vuotista taivaltaan.

Acoustic Dixie Six: Niklas Andersson, trumpet & voc, Bengt-Ove Fagerhed, trombone, Olli Salmi, clarinet, Marcus Weckström, tuba, Petri Tötterman, banjo, Samu Laiho, drums sekä Heidi Kiviharju ja Nina Lindroos voc.

DDT Jazzzband

DDT Jazzband: Niklas Andersson, trumpet & voc, Raimo Näätänen, trombone, Fred Andersson, clarinet, Nalle Nyman, clarinet, sopran & voc, Pentti Mutikainen, basso, Ilkka Joronen, piano, Pekka Mesimäki, banjo, Jartsa Karvonen, drums.

Takaisin
Translate »