Jazzalalta päänavauksia virtuaalikahvittelun lomassa

Kuvat:

29.01.2015 11:12


Kahvia ja jazzia…

Suomen Jazzliitto tekee osana Jazz Finland -hanketta uuden aluevaltauksen avaamalla monimediaisen keskustelun jazzmusiikin alasta ja sen tulevaisuudesta. Kotimaisen jazzin uutissivusto jazzfinland.fi:ssa ilmestyy perjantaina 30.1. ensimmäinen osa Jazzpresso-juttusarjasta, jossa jazzalan kotimaiset ja kansainväliset mielipidevaikuttajat avaavat omia näkökantojaan nykyjazzista ja ilmiöistä sen ympärillä.

Kolumnit toimivat avoimen keskustelun teemoittajina. Keskustelua tullaan käymään usealla eri foorumilla, sekä verkossa että livenä, ja osanottoa toivotaan sekä alan ammattilaisilta että musiikin harrastajilta. Sana on vapaa!

Jazz Finland -sivustolla julkaistaan keskustelunavauksia joka toinen kuukausi. Kukin kirjoittaja myös haastaa seuraavan jazzammattilaisen vastaamaan kannanottoihin. Tästä keskustelu siirtyy ensin Facebookin Jazz Finland -sivulle ja Twitteriin (#jazzpresso). Keskusteluja ja kannanottoja seuraa ja kommentoi myös kansainvälinen jazzmedia. Polttavimpia esiin nousevia aiheita puidaan livenä avoimissa Jazzkahvit-keskustelutilaisuuksissa, jossa on mahdollisuus käydä dialogia yleisön ja ammattilaisten välillä, tavata tekijöitä sekä jakaa ajatuksia ylipäänsä jazzmusiikkiin liittyen. Jazzliitto aloitti vapaamuotoiset Jazzkahvit-tilaisuudet jo vuonna 2012. Kahvit kutsutaan koolle ryhmässä www.facebook.fi/jazzkahvit. Tähän mennessä tilaisuuksia on järjestetty pääsääntöisesti Helsingissä, mutta ryhmä on avoin myös muille ehdotuksille. Otteita tulevilta Jazzkahveilta voidaan videoida ja liittää myöhemmin kolumnien yhteyteen.

Opetus- ja kulttuuriministeriön tukema Jazz Finland -sivustohanke toteutettiin vuosina 2012 – 2013. Jazzliitto vastaa suomijazzin tietopankiksi ja tapahtumakalenteriksi tarkoitetun www.jazzfinland.fi-sivuston toteuttamisesta ja ylläpidosta. Jazz Finland -konsepti laajeni nopeasti kattamaan muunmuassa seminaarin (alan kehitystä luotaava tapahtuma sivuston lanseeraamisen yhteydessä 2013), vientitapahtuman (mittava Jazz Finland -festivaali syyskuussa 2014 Helsingissä) ja strategiatyötä (vireillä oleva useiden ammattiorganisaatioiden Jazz Finland 2020 -visiotyö).

Ensimmäisen kolumnin kirjoittajana on kotimainen, arvostettu muusikko ja pedagogi, joka tarjoilee näkemyksensä jazzin perinteisten arvojen kunnioituksesta otsikolla “Mitä tapahtuu jazzmusiikin perinteelle tulevaisuudessa?”.

Lue kolumni perjantaina 30.1.2015 osoitteessa: www.jazzfinland.fi

Osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa: www.facebook.fi/jazzfinland

Tule mukaan jazzkahvitteluun liittymällä ryhmään: www.facebook.fi/jazzkahvit

Jaa mielipiteesi Twitterissä: #jazzpresso

Lisätietoa projektista osoitteesta info@jazzliitto.fi ja press@jazzfinland.fi

Takaisin
Translate »