Jukka Perkolle Muusikkojen liiton palkinto

Kuvat:

03.12.2008 07:32

Jukka Perko, Viapori Jazz 2008

Jukka Perkon ilmaisu on monipuolistunut vuosien kuluessa jazzista ohi genrerajojen omintakeiseksi ääneksi, jossa virtuositeetti ei ole itsetarkoituksellista, vaan aina punnittu osa kokonaisuutta. Erilaisia yleisöryhmiä puhuttelevat teemakokonaisuudet ovat tehneet Perkon tuotannosta koko kansan taidemusiikkia. Suomalainen sielunmaisema avautuu siinä aitoina ja hienovaraisesti rakennettuina sävelkuvina.

Korkea ammattitaito sekä tinkimättömän intensiivinen paneutuminen tulkintaan ovat jo tuoneet Jukka Perkolle vuosien varrella huomattavia tunnustuksia. Kuluvana vuonna hänen trionsa virsisovitusten levytys ”Maan korvessa” nousi Teosto-palkintoehdokkaaksi.

Jukka Perko on myös ansiokkaasti vienyt suomalaista muusikkoutta ulkomaille eri yhteyksissä. Soittamisen ja säveltämisen ohella hän on toiminut laadukkaan jazzfestivaalin taiteellisena johtajana.

www.jukkaperko.com

 

Muusikkojen liiton tunnustuspalkinto on suuruudeltaan 2.000 euroa. Se on myönnetty vuosittain alkaen vuodesta 1978, ”merkittävästä työstä liiton toimintapiirissä”.

Kuva:  Fred Stén/Jazzrytmit

Takaisin
Translate »