Lady Summertime-voiito Saksaan

Kuvat:

23.07.2008 09:21

anne_winner.jpg

Tsekkoslovakiassa syntynyt Czichovsky on Stuttgartissa asuva ammattilaulaja. Häneltä on tulossa oma albumi myöhemmin tänä vuonna.

Kajaanin Kaukametsän konsertti salissa laulettavaan kv. Lady Summertime –jazzlaulukilpailuun osallistui tänä vuonna ennätykselliset 17 laulajatarta, jotka tulevat 15 eri maasta eri puolilta Eurooppaa.

anne_czichowsky.jpgJURYN ARVIO
Kilpailun kansainvälisellä tuomaristolla oli mieluista tehtävä tasokkaassa kilpailussa.
– Kilpailun taso oli korkea. Tämä oli hyvä osoitus siitä, kuinka monenlaista tyylisuuntaa jazzlaulusta voi lyötyä, arvioi tuomariston puheenjohtaja Matti Laipio.
Hänen mukaan kärkikolmikko erottui muista jo perjantain semifinaaleissa. Perinteistä jazzia edustanut Buturlina ja uudella otteella vanhoja standardeja käsitellyt Svolkinaite olivat selviä mitalisteja. Voittajastakaan ei tarvinnut keskustella.
– Hänellä oli homma hyvin hanskassa. Hän maksimoi osaamisensa esiintymiseensä. Varma lavaesiintyminen, hyvä karisma ja laulutaito yhdistyivät hänessä, Laipio ynnäsi voittajan ominaisuudet.

KILPAILUN TULEVAISUUS
Kaukametsän konserttisalissa järjestetty kilpailu veti kuuntelemaan 400 kuulijaa. Sali ja koko kilpailumiljöö saivat kiitosta ulkomaisilta vierailta.
– Sali sai paljon kiitosta ja miljöö oli hyvä. Ulkomaiset vieraamme rankkasivat tämän parhaaksi jazzlaulutapahtumaksi, mitä olivat koskaan nähneet. Se on paljon sanottu. Jopa saksalainen voittajamme sanoi, ettei hän ole koskaan ollut mukana missään näin hyvin järjestetyssä kilpailussa, kilpailun johtaja Osku Rajala sanoi tapahtuman jälkeen.
Yleisömenestys oli tyydyttävä. Myytyjen lippujen määrässä jäätiin hieman tavoitteesta, mutta järjestäjät ovat silti tyytyväisiä Kajaaniin tapahtumaan. Jatkoa on luvassa.
– Kysyntä ulkomaisten laulajien, yhteistyökilpailujen ja muiden kumppanien puolelta on kova. Tämä vahvisti entisestään asemaamme ykköskilpailuna. Meidän on harkittava edelleen kilpailun laajentamista ja se tarkoittaa yhden kilpailupäivän lisäämistä, Rajala mietti jatkoa.
Toisena järjestäjänä Jazzrytmit -organisaation kanssa mukana ollut Kajaanin kaupunki on ilmaissut halunsa jatkaa yhteistyötä. Myös Jazzrytmit on halukas jatkamaan.
– Usko siihen, että Kajaani on meille oikea paikka, vahvistui tapahtuman aikana. Nyt tarvitaan yhteistyötä, Rajala sanoo.

winners.jpg

Vasemmalta:

Anna Buturlina, Venäjä, 3.

Anne Czichowsky, Saksa, Lady Summertime 2008

Kristina Svolkinate, Liettua, 2.

Takaisin
Translate »