Lahjapaketti: Jazz

Kuvat:

28.12.2008 18:00

YLE Kuvapalvelu/Jazz is Happening (Verneri Pohjolan Aurora-yhtye)

Jazz is Happening

Viisiosainen sarja Tampere Jazz Happeningistä 2007. Ohjelmissa mm. Marilyn Mazur’s Percussion Paradise ja Jack DeJohnetten Ripple Effect sekä Verneri Pohjolan Aurora-yhtyeen ainutlaatuinen konsertti, jossa muusikot ovat suorassa vuorovaikutuksessa tv-arkistomateriaalien kanssa.

1/5 Voimakkaita rytmejä
Nik Bärtsch’s Ronin ja Jack DeJohnette’s Ripple Effect Tampere Jazz Happeningissä 2007. Kellontarkkaa sveitsiläistä zen-funkia ja amerikkalaisen rumpalilegendan monikulttuurisen projektin debyyttikeikka.

2/5 Perkussioparatiisi
Marilyn Mazur’s Percussion Paradise Tampere Jazz Happeningissä 2007. Miles Davisin ja Jan Garbarekin yhtyeissä maineeseen nousseen Mazurin lyömäsoitinkvartetti tarjoaa mukaansatempaavaa naisenergiaa.

3/5 Jazz-arkistot elävät
YLE Teeman ja Verneri Pohjola Auroran yhteisprojekti Sounds Now and Then Tampere Jazz Happeningissä 2007. Juhani Aaltosella ja ruotsalaisvierailla vahvistettu yhtye improvisoi Ylen jazz-arkiston aarteiden kanssa.

4/5 Henkeä ja häröilyä
Englantilaiset Acoustic Triangle & Polar Bear Tampere Jazz Happeningissä 2007. Täysin akustista kamarijazzia saksofoni-piano-basso -triolta, sekä verevää ja moniulotteista musisointia rumpalin luotsaamalta kvintetiltä.

5/5 Freejazzia!
Matthew Shipp Trio & Sonore Tampere Jazz Happeningissä 2007. Persoonallinen pianotrio seikkailee vauhdikkaasti tyylejä vaihdellen, ja saksofonikolmikko venyy ilmaisuskaalassaan herkkyydestä huutoon.

Play your own thing

Dokumentti jazzin historiasta Euroopassa. Jazzia ei ole perinteisesti yhdistetty Eurooppaan. Miles, Dizzy ja Charlie Parker kuuluvat kaikkien tuntemiin jazz-nimiin, mutta kuka tuntee nimet Miroslav Vitous, Pierre Michelot, Krzysztof Komeda, Palle Mikkelborg, Tomasz Stanko, tai René Utregger? ”Play Your Own Thing” on kunnianosoitus näille loistaville esiintyjille, jotka toisen maailmansodan jälkeen saivat ”jazz-viruksen” Amerikasta ja loivat omat eurooppalaiset jazz-polkunsa.

yle.fi/teema

Takaisin
Translate »