Pekka Pohjolan muistokonsertti 14.1.2009

Kuvat:

13.01.2009 09:09

Verneri, Ilmari ja Pekka Pohjola (Viapori Jazz 2004, F.Stén)

Pohjolan pitkäaikaisin yhtye, jossa Pekan lisäksi soittivat Seppo Kantonen (koskettimet), Markku Kanerva (kitara) ja Anssi Nykänen (rummut), toimi 1992-2002 ja esiintyi mm. USA:ssa ja kolme kertaa Japanissa.  Varsinkin albumi Pewit ja tietenkin Heavy Jazz –  Live in Helsinki and Tokyo ovat tuon kokoonpanon huippuhetkiä, mutta nämä muusikot olivat vahvasti mukana jo Changing Waters -albumilla. Viimeiseksi jääneellä studioalbumilla Views sähköbändin osuus oli pienempi ja Pekka haki jo uusia tuulia, joita oli kuultavissa myös hänen toisessa sinfoniassaan, harmonikkakonsertossa sekä uusissa big band -teoksissa. Syksyllä 2004 Pohjola teki viimeiset bändikeikkansa vuonna 2002 syntyneellä akustisella yhtyeellä, jossa Pekan basso oli ainoa sähkösoitin. Kokoonpano tunnettiin nimellä Vähällä sähköllä, ja siinä soittivat Pekan lisäksi Seppo Kantonen (piano), Veli Kujala (harmonikka), Verneri Pohjola (trumpetti), Ilmari Pohjola (pasuuna) ja Mika Kallio (rummut).

Kaikki näiden Pohjolan kahden viimeisen bändin muusikot ovat mukana Pekan muistokonsertissa, joka järjestetään Helsingin Tavastia-klubilla keskiviikkona 14. tammikuuta. Seppo Kantosen, Markku Kanervan, Anssi Nykäsen, Verneri ja Ilmari Pohjolan, Veli Kujalan ja Mika Kallion lisäksi konsertissa kuullaan useita basisteja. Sähköbändissä bassoa soittaa Lauri Porra ja Vähällä sähköllä -ryhmässä bassossa vuorottelevat Timo Hirvonen, Ville Herrala ja Heikki Laine.

Pohjola Recordsille levyttänyt XL oli yhtye, jonka kanssa Pekka myös soitti vierailevana basistina. Ja XL:n säveltäjät Jarmo Saari (kitara) ja Arttu Takalo (midi vibes) esiintyvät muistokonsertissa paitsi duona, myös Pekan sähköbändin kanssa.

Luvassa on siis tuhti annos Pekka Pohjolan upeaa ja ajatonta musiikkia hienojen muusikkojen tulkitsemana.

Tavastia klubi, Urho Kekkosen katu 4-6, klo 20–>
Liput enn. alk. 10,50 € / ovi 12 € — K18

Takaisin
Translate »