Pekka Strengin puutarhassa

Kuvat:

03.02.2009 09:26

Pekka Streng 1971

Joukko maamme eturivin muusikoita nousee lavalle kunnioittamaan edesmenneen musiikillisen lahjakkuuden Pekka Strengin tuotantoa Olympia-orkesterin kanssa. Konsertin esiintyjinä ovat 22-Pistepirkko, Emma Salokoski, Pauli Hanhiniemi, Kärtsy Hatakka (Waltari), Pekko Käppi, Ville Leinonen, Jarkko Martikainen, Laura Närhi (Kemopetrol), Olavi Uusivirta sekä mielenkiintoinen yllätysesiintyjä.  Strengin aiemmin julkaisemattomia tekstejä esittävät tapahtumassa näyttelijät Krista Kosonen ja Olavi Uusivirta.

Paikka: Tavastia. Aika: ke 4.2.2009 klo 20 (ovet) 21 (keikka)
Liput ennakkoon 16 € / ovelta 18 €. Lippuja myy Tiketti: www.tiketti.fi

Pekka Streng 1966Strengin postuumisti 21.1.2009 julkaistu Unen maa-albumi on kohonnut heti ensimmäisellä viikolla Suomen virallisen albumilistan kärkisijoille, ja saanut laajalti huomiota mediassa.  Nuorena syöpään menehtynyt Pekka Streng ei ehtinyt yrityksistään huolimatta koskaan saada kolmatta albumiaan valmiiksi, ja kelanauhoille äänitetyt kappaleet jäivät keskeneräisinä odottamaan löytäjäänsä vuosikymmeniksi.  Monien kiinnostavien vaiheiden jälkeen levy on vihdoinkin saanut päivänvalon Jukka Hakokönkään ja Olympia-orkesterin sovittamana.

Pekka Streng teki eläessään kaksi suomenkielisen pop-musiikin klassikoksi muodustunutta albumia, ja jätti kuolleessaan jälkeensä valtavan tyhjiön.  Unen maa-albumin julkaisu ja sovitustekniikka on ainutlaatuinen merkkitapaus Suomen musiikkihistoriassa.  Unen maa onkin kerennyt hienoja arvosteluita ja palautetta osakseen.  Pekka Strengistä tekeillä oleva dokumenttielokuva valmistuu syksyllä 2009. Elokuvan ohjaaja on Arto Halonen.

Unen maa -arvosteluja:

”LOPPUTULOS ON KIEHTOVA. YKSINKERTAISEN KAUNIIT LAULUT OVAT TUTTUA STRENGIÄ. ALBUMI ON KAUNIIN MYSTINEN JA LUONNONLÄHEINEN”

Suomen Kuvalehti/Risto Nevanlinna

”TUMMANPUHUVAT ITSEMURHATALON LUONA JA SURUPERHONEN OVAT PYSÄYTTÄVIÄ ESITYKSIÄ. SUORASTAAN KLASSIKON AINEKSIA ON LEVYN EHKÄ HIENOSTUNEIMMASSA SOVITUKSESSA, LUUMUPUUPOJASSA”

Turun Sanomat/Tuomo Karhu

”HIENOA ETTÄ NÄMÄ MAAGISET LAULUT OVAT NYT JULKI”

Metro/Laura Halminen

Lisätietoja:

Art Films production AFP Oy, Venla Hellstedt

Puh. 09-4159 3640, info@artfilms.inet.fi, www.artfilmsproduction.com

Oy Emi Finland, Mari Wainio, Tiedotuspäällikkö, kotimaiset artistit

Puh. 09-34 842 720, 040-828 0508, mari.wainio@emimusic.com

Takaisin
Translate »