Tykkääkkö nää vanahasta jatsista?

Kuvat:

08.12.2008 20:00

Henry O & Swing Gang

Henry O & Swing Gang on esiintynyt tähän mennessä enimmäkseen yksityistilaisuuksissa, mutta mm. viime kesän Elojazzkeikalla yhtyeen suomenkieliset kappaleet saivat niin suuren suosion, että he päättivät tehdä levyn, jotta uskollinen yleisö pääsisi nauttimaan myös kotonaan tätä nykyään jo harvinaista musiikkia, jonka suosio on koko ajan kasvussa tässä kiireiseksi käyneessä maailmassa. Trumpetin ja tenoribanjon äänimaailma vie kuulijan lähes sata vuotta taaksepäin ja Henry O & Swing Gangin uutuuslevy on harvinainern levytys koko valtakuntaa ajatellen.

Levyllä kuullaan monille tuttuja kappaleita kuten Kissa vieköön ja Hello Dolly, mutta mukana on myös uutuuskäännös Moonglow-nimisestä jazzstandardista, jonka on suomentanut Kauko Röyhkä. Levyn kaksi instrumentaalikappaletta ovat yhtyeen omaa tuotantoa; Ojutkankaan Henryn parempi Blues ja Forsblomin Siperian juna.

Henry O. & Swing Gang soittaa siis rouheita tulkintoja vanhoista osin tanssittavistakin swing ja jazzkappaleista. Ohjelmistossa matkataan ajassa Louis Armstrongista Frank Sinatraan ja onpa mukana myös suomalaista musiikkia dallape -orkesterin hengessä.
Kokoonpano on sangen persoonallinen; blueslaulun, tenoribanjon, kontrabasson, trumpetin ja kitaran yhdistelmä tuo rennon letkeän tunnelman juhlaan kuin juhlaan. Kokoonpanon muusikot ovat pitkän linjan ammattilaisia ja vaikuttaneet monissa eri kokoonpanoissa valtakunnallisesti.
Tenoribanjoisti / laulaja Henry Ojutkangas tunnetaan myös nimellä Henry O. Hänellä on takanaan pitkä ura suomalaisen bluesin ja hot club musiikin parissa. Yhteistyö- ja levytyskumppaneita ovat olleet mm. Champion Jack Dupree(USA),Pepe Ahlqvist, Dave Lindholm, Mikko-Ville Luolajan-Mikkola. Ojutkangas muistetaan myös Oiling Boiling Rhythm’n Blues Bandin jäsenenä ja solistina/kitaristina ”Blue Train” levyllä. Kaikkiaan Ojutkangas on ollut mukana kuudella levyllä. Helsingin vuosien jälkeen Ojutkangas palasi kymmenkunta vuotta sitten kotikonnuilleen Ouluun.
Trumpetisti Samu Forsblom (MuM) toimii päätoimessaan Oulun kulttuuriasiainkeskuksen kehityspäällikkönä päätoimialanaan prosessien kehittäminen. Aiemmin hän toimi mm. Oulu Sinfonian intendenttinä. Soittanut useissa oululaisissa kokoonpanoissa.
Kitaristi Terho Keskitapio (KM) alunperin Rovaniemen koulukuntaa, asunut Oulussa vuodesta 1994. Noussut Pohjois-Suomen jazzkitarisitien kärkinimeksi, jonka oma bändi Terho Keskitapio Quartet on tuttu kaikilta pohjoisen festareilta ja nykyisin myös etelämpänäkin. Yhtyeen ensimmäinen levy Unteady Rhythm ilmestyi helmikuussa 2007. Keskitapio tunnetaan myös erinomaisena hot club -tyylin kitaristina Arctic Swing Triosta.
Basisti Kari Räty on pitkän linjan jazzari ja yleismuusikko, joka toimii Haukiputaalla Kiiminkijoen opiston Teatterikuopan ja pajastudion käyttöpäällikkönä ja kevyen musiikin vastaavana. Hänen soittorepertuaarinsa on erinomaisen laaja ja hänet tunnetaan usean Oulun periferian orkesterin soittolistoilta.

Uusi levy ”Täyskuu” ilmestyy 12.12.2008. Kuuntele näytteitä levystä myspace-sivuilta: Henry O. & Swing Gang myspace
Ennakkotilaa levy jo nyt osoitteesta henry@henryo.fi

 

Takaisin
Translate »