Vuoden 2008 jazzpalkinto Yrjö saksofonisti Mikko Innaselle

Kuvat:

30.11.1999 00:00

Mikko Innanen (Kuva:F.Stén/Jazzrytmit)

Mikko Innanen on soittanut monissa korkeatasoisissa yhtyeissä, jonka lisäksi hän johtaa aktiivisesti omia kokoonpanojaan. Ne perustuvat usein soittajien väliselle pitkäjänteiselle musiikilliselle yhteistyölle, joka ylittää luontevasti niin valtioiden väliset kuin musiikillisetkin raja-aidat. Innasen soitantaa on kuultu mm. yhtyeissä Nuijamiehet, Mr Fonebone, Teddy Rok Seven, Delirium, Gourmet, sekä Triade. Hänen johtamistaan kokoonpanoistaan tunnetuimpiin lukeutuu Mikko Innanen & Innkvisitio.

Suomen Jazzliitto myöntää Yrjö-palkinnon vuosittain Valtakunnallisten Jazzpäivien yhteydessä. Palkinto on jaettu vuodesta 1967 lähtien ja sitä pidetään arvostetuimpana jazzmusiikin saralla myönnettävistä kunnianosoituksista Suomessa. Yrjö-palkitun valitsee Jazzliiton hallitus. Yrjö-palkinto on vuosittain vaihtuva, Jazzpäivien sen hetkistä järjestelypaikkakuntaa edustavan taiteilijan teos. Tällä kertaa palkinto oli imatralainen taidegraafikko Merja Heiskasen teos Muisto.

Vuoden 2008 Jazzpäivät järjestettiin Imatralla 21.-23.11. Samassa tilaisuudessa Ylen Jazzradio myönsi vuoden 2008 Varjo-Yrjön Jazzmuusikot ry:lle.

Takaisin
Translate »