Vuoden 2017 Jazzdiggari on toimittaja Katri Kallionpää

Kuvat:

20.12.2017 16:26


Katri Kallionpää

Jazzmuusikot ry palkitsi 18.12. Koko Jazz Clubilla Helsingissä Helsingin Sanomien toimittaja Katri Kallionpään  2017 Jazzdiggari -palkinnolla.  Jazzdiggari-tunnustus myönnetään henkilölle tai yhteisölle, joka toiminnallaan edistää jazzmusiikin asemaa.

Kallionpää on kirjoittanut jazzin uusimmista ilmiöistä ja pitänyt Helsingin Sanomissa Jazzkeittiö-blogia  vuodesta 2014 lähtien.

Hän on näin  oylläpitänyt jazzkeskustelua tuoden näin positiivista julkisuutta jazzille alana ja taidemuotona.  Samalla Kallionpää on työssään aktiivisesti huomioinut jazzmuusikoita ikään ja sukupuoleen katsomatta.

Aiempina vuosina Jazzdiggari-tunnustuksen ovat saaneet mm. Jazzrytmien kirjoitustiimiin kuuluva Eila Kaarresalo-Kasari,  edesmennyt levykauppias Illka ”Emu” Lehtinen,  Helsingin seudun jazzkalenteria ylläpitävä Seppo Hanste, Koko Jazz Club ja presidentti Tarja Halonen .

Vuonna 1997 perustettu Jazzmuusikot ry keskittyy jazzammattimuusikoiden toiminnan ja vaikuttamisen edistämiseen. Yhdistys kuuluu Suomen Jazzliittoon, jossa se toimii muusikoiden äänenä.

Onnittelut Katrille nimityksen johdosta!

Takaisin
Translate »