Kuopion Musiikkikeskus 30 vuotta

Kuvat: Osku Rajala

10.02.2015 13:37


Jukka Eskola

Kuopion Musiikkikeskuksen avoimien ovien päivänä torstaina 26. helmikuuta talossa on tarjolla kutkuttavan monipuolinen kattaus esityksiä koko päivän ajan. 30-vuotiaan talon toimijat hurmaavat osaamisellaan ja kutsuvat kaikki mukaan juhlahulinaan.

Päivän mittaan Valohallissa esittäytyvät Savonia-AMK:n ja Kuopion konservatorion opiskelijat, joiden esitykset ulottuvat jazzmusiikin tunnelmista Beethovenin Kevätsonaattiin ja vauhdikkaisiin tanssinumeroihin. Iltapäivällä Valohallin estradin valtaa hetkeksi musiikkilukiolaisten oma big band ja taitavat tanssijat. Tutkintosalissa on tarjolla kirkkomusiikkia eri tyyleillä, kun Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin opiskelijat esittävät omia sovituksiaan ja sävellyksiään.

Päivä huipentuu Konserttisalissa soiviin pehmeän bossa novan kuumiin kaikuihin: Jukka Eskola Bossa Symphonique -konsertissa klo 19 Kuopiosta lähtöisin oleva huipputrumpetisti Jukka Eskola nousee estradille yhdessä Kuopion kaupunginorkesterin kanssa.

Huipputrumpetisti Jukka Eskola julkaisi vuonna 2013 maailmanlaajuisesti Jukka Eskola Orquesta Bossa -nimisen albumin. Albumi koostuu uusista kotimaisista sävellyksistä, joiden inspiraation lähteenä on ollut bossa nova -tyylinen musiikki. Emma-ehdokkaaksikin nousseen albumin alkuperäiskappaleet on nyt sovitettu sinfoniakokoonpanolle säveltäjä-sovittaja Jussi Lampelan toimesta. Kappaleiden rytmi perustuu bossa novan perinteeseen, mutta Eskolan ja maan ykkösrumpaleihin kuuluvan tuottaja Teppo Mäkysen sävellyksissä on myös leimallisesti persoonallinen tyyli. Musiikki on hienostunutta ja ilmavasti svengaavaa, ylittäen aikakaudet sekä genrerajat. Bossa Symphonique -konsertissa kuullaan Orquesta Bossan originaalisävellysten lisäksi myös tuttuja jazz- ja bossa nova -standardeja (mm. A Night In Tunisia, Corcovado) uusina sovituksina.

Kuopion kaupunginorkesteri
Jussi Lampela, kapellimestari
Jukka Eskola, trumpetti
Teppo Mäkynen, rummut
Peter Engberg, kitara
Ville Herrala, basso

Liput: 30 € / 25 € S-Etukortilla ja ryhmät väh. 10 hlöä
Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 1,50 €/lippu.
Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Päivän koko ohjelma löytyy  tästä

Takaisin
Translate »