Rockabillyn erikoislehti Big Beat täyttää 20 vuotta

Kuvat:

20.12.2017 15:54


Big Beat - Rockabillyn ja amerikkalaisen juurimusiikin speciallehti

Suomen ainoa rockabillyyn ja muuhun amerikkalaissyntyiseen juurimusiikkiin keskittynyt musiikkilehti Big Beat täyttää 20 vuotta. Vuonna 1997 perustettu Big Beat on omalla sarallaan Suomen pitkäikäisin julkaisu ja samalla myös yksi maamme pitkäikäisimmistä musiikki- ja alakulttuurilehdistä.

– Syy lehden pitkäikäisyyteen ja ylipäätään olemassaoloon on intohimo 1950-luvulla syntyneeseen musiikkiin ja elämäntapaan. Tunteena intohimo on järjetön. Se ei ota huomioon tosiseikkoja, reunaehtoja eikä rajoituksia, vaan kaikki on mahdollista. Ilman tätä palavaa tunnetta moni asia jäisi elämässä tekemättä – niin myös Big Beat, kertoo lehden päätoimittaja ja julkaisija Juha Miettinen.

Juha Miettinen

Big Beat kattaa amerikkalaissyntyisen juurimusiikin koko kirjon sen moderneja variaatioita unohtamatta.

– Emme edusta musiikillista apartheidia keskittymällä vain yhteen americanan osa-alueeseen, sillä kaikki nämä musiikkityylit ovat sidoksissa toisiinsa. Olemme kansainvälisellä mittarilla sisältöpolitiikaltamme hyvin vapaamielisiä, sillä perinteisen americanan, kuten rockabillyn, rock & rollin, countryn ja bluesin lisäksi lehdestämme löytyy juttuja niin psychobilly- kuin vaikkapa rautalankabändeistäkin. Lisäksi tuomme voimakkaasti esiin suomalaisia alan artisteja, Miettinen toteaa.

Lehden nimi juontaa juurensa rock & rollin syntyhetkiin 1950-luvun alkupuolella.

– Uudelle musiikille piti aikanaan keksiä nimi, ja tarinan mukaan tiskijukka Alan Freed poimi jostain rock & roll -nimityksen. Usein tätä uutta rytmikästä nuorisomusiikkia kutsuttiin rock & rollin ohella myös big beatiksi, Miettinen kertoo.

Vuoteen 2013 saakka Big Beat -lehti ilmestyi viisi kertaa vuodessa, jonka jälkeen ilmestymiskerrat päätettiin pudottaa neljään. Tabloid-kokoisia numeroita on kertynyt tähän mennessä jo kaikkiaan 99 kappaletta.

– Big Beatillä on pieni, mutta hyvin uskollinen lukijakunta. Erittäin suuri osa tilaajistamme on ollut mukana jo ykkösnumerosta asti. Se kertoo sitoutumisesta ja alkuperäisen rock & rollin vetovoimasta, Miettinen kiittää.

 

Tulevana vuonna 2018 25. vuosikertaansa ilmestyvä Jazzrytmit onnittelee Big Beatia toivottaen sille menestystä ja pitkää ikää!

Takaisin
Translate »