Helsingin kirjastoissa pääsee tutustumaan uusiin musiikkisisältöihin ja kokeilemaan musiikin tekemistä

Kuvat:

25.10.2019 15:00


Aktiiviseen musiikin kuunteluun ja rentoon rupatteluun perustuvia kuuntelupiirejä järjestetään hankkeen aikana yhteensä kymmenen. Kuva: Katja Tähjä

Helsingin kaupunginkirjastossa on käynnistynyt lokakuussa ”Opi musiikin tuntijaksi, taitajaksi, kokijaksi!” -hanke, jonka aikana kaupunkilaisten on mahdollista tutustua uusiin musiikkisisältöihin sekä kokeilla, miltä musiikin tekeminen tuntuu. Hanke kestää vuoden 2020 loppuun asti. Myös kirjastojen henkilökunta saa hankkeen aikana koulutuksen avulla musiikkipedagogisia valmiuksia ja osaamista avata entistäkin paremmin kirjaston musiikkikokoelmia ja -palveluja asiakkaille.

Hankkeen kumppaneita ovat Helsingin kaupunginorkesteri, Käpylän musiikkiopiston KAMU-linja, Maailman musiikin keskus ja Musiikkiarkisto ja sitä tukee aluehallintovirasto. Yhteistyön pohjalta toteutetaan kaikille avoimia ja maksuttomia kuuntelupiirejä ja musapajoja. Kuuntelupiirit ja musapajat sopivat ennen kaikkea niille, jotka kaipaavat uutta musiikkia kuunneltavakseen tai haluavat kokeilla, miltä tuntuu itse tehdä musiikkia. Tarkoituksena on tavoittaa myös niitä kaupunkilaisia, jotka eivät ole aikaisemmin välttämättä ollenkaan käyttäneet kirjaston musiikkipalveluja.

Pääosa kuuntelupiireistä ja musapajoista järjestetään Pasilan kirjastossa. Ensimmäinen kuuntelupiiri järjestetään Pasilan kirjastossa tiistaina 29.10. kello 17–18. Aktiiviseen musiikin kuunteluun ja rentoon rupatteluun perustuvassa kuuntelupiirissä DJ:nä toimii Etnosoi! -festivaalin tiedottaja, suomalais-bulgarialainen laulaja Anna Dantchev, joka soittaa Etnosoi! -festivaalin artistien levymusiikkia. Kuuntelupiirejä tulee olemaan syksyn 2019 ja kevään 2020 välisenä aikana yhteensä kymmenen. Jokaisessa on eri aihe eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.

Ensimmäinen musapaja puolestaan järjestetään Pasilan kirjastossa torstaina 31.10. kello 17–19. Musapajassa pääsee tekemään musiikkia luovasti ja nauttimaan siitä. Luvassa on kehonrytmejä, biisintekoa ja laulua. Pajan ohjaajana toimii muusikko, musiikkipedagogi Tuuli Wallenius. Musapajoja tulee olemaan syksyn 2019 ja kevään 2020 välisenä aikana viisi. Pajat elävät osallistujien toiveiden mukaan. Ennakkoilmoittautumista eikä aikaisempaa kokemusta musiikin tekemisestä tarvita.

Muiden kuuntelupiirien ja musapajojen ajankohdat päivitetään niiden varmistuttua hankkeen internetsivuille osoitteeseen www.helmet.fi/opimusiikista.

 

Takaisin
Translate »