Markus Pesosen ja Catarina Brazãon Sound Somatic Journey Äänekoskelle

Kuvat:

22.01.2018 17:17


Markus Pesonen äänimaailman keruussa

Äänekosken kulttuuritoimi tuo helmikuussa Äänekoskelle Markus Pesosen ja Catarina Brazãon kehittämän kehollisen kuuntelun työpajan. Somaattinen äänimatka on kolmiulotteinen äänimaisema, joka koostuu erilaisista luonnon äänistä ja akustisesta musiikista kolmiulotteisesti nauhoitettuna.

Musiikki ja ääni saavat aikaan assosiaatioita tunteiden ja intuition tasolla, jotka voidaan tuntea kehollisena kokemuksena, avaten tilan harjoitella somaattista tietoisuutta. Kokemusta syventää silmien päälle laitettava maski, joka mahdollistaa täydellisen pimeän tilan myös silmät auki.

Äänimatkoissa käytetään holografista äänentoistojärjestelmää, joka tasapainottaa kuuloaistiamme luoden näin syvän keskittyneisyyden tilan. Kokemus ohjaa osallistujaa tulkitsemaan äänen aikaansaamia kehon tuntemuksia ja tunteita somaattisesta lähtökohdasta käsin. Se on yksi aktiivisen kuuntelun muoto, joka lisää itsetuntemusta ja yhteyttä somaattiseen kehoon – tuntevaan kehoon.

Somaattisen Äänimatkan ovat kehittäneet Catarina Brazão and Markus Pesonen osana Acoustic Body® (http://forthesakeofbeings.com/acousticbody/)  -konseptia, joka yhdistää somaattisen kasvatuksen, ekopsykologian ja äänen voiman auttaen ihmisiä löytämään uudelleen yhteyden luontoon niin sisällään kuin ympärillään.

 

Äänekosken Taidemuseo  
22.2.2018 klo 18.00  
Tapahtuma on ilmainen, mutta paikkoja on rajoitetusti.
Pakollinen ilmoittautuminen. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Ilmoittautumiset: http://www.forthesakeofbeings.com/event/aanekoski
HUOM! Omat makuualustat ja viltit mukaan

 

Markus Pesonen ja Catarina Brazão

Catarina Brazão (http://catarinabrazao.com/ ) on somaattinen kouluttaja, yhteiskunnallinen yrittäjä, soul midwife ja intohimoinen luonnonystävä. Hänellä on sosiaalityön tutkinto mielenterveyden alalta. Hän on tutkinut laajasti sukupuoleen ja yhteiskuntaan liittyviä kysymyksiä sekä alkuperäiskansoja. Catarina on vapaan itseilmaisun sanansaattaja, ja hänen tavoitteenaan on auttaa ihmisiä tuntemaan itsensä sisäisesti kokonaisiksi — sekä kuuntelemaan kehon herkkiä viestejä. Hänellä on yli 10 vuoden kokemus niin yksilöiden kuin ryhmien ohjaamisesta, ja työssään hän käyttää hyväksi useita eri somaattisia ja henkisiä työkaluja. Tästä syystä hänen opetuksensa muotoutuu aina jokaisen yksilön tarpeiden mukaan. Nykyään hän toteuttaa eri puolilla Eurooppaa erilaisia työpajoja, kursseja ja ohjelmia, joiden tarkoituksena on tukea ihmisiä löytämään ainutlaatuinen ja autenttinen oma itsensä. ”Kunnioittamalla ja hyväksymällä kaikki puolet itsessämme voimme lopulta alkaa rakastaa olemassaolomme tarkoitusta.”

Markus Pesonen (http://markuspesonen.com/ ) on säveltäjä, kitaristi, äänialkemisti, multimediataiteilija ja opettaja, joka tutkii äänen vaikutusta ihmisiin ja ympäristöön. Nykymusiikin saralla hänet tunnetaan erilaisista kokoonpanoista aina kitaraa ja elektronisia elementtejä yhdistävästä sooloprojektista 11-henkiseen Markus Pesonen Hendectet -ensembleen, ja monista tyylilajeista aina kamarimusiikista teknoremixiin. ”Työni saa jatkuvasti inspiraatiota luonnosta ja todellisuuden luonteesta.” Markuksella on musiikin maisterin tutkinto ja säveltäjän tutkinto Kööpenhaminan konservatoriosta, mutta hänen kyltymätön uteliaisuutensa ja totuudenetsintänsä on ajanut hänet tutkimaan monia eri aihealueita. Markus on myös kukoistavan terveyden ja runsaan elämän sanansaattaja, joka pyrkii etsimään yhteyksiä eri tieteen- ja taiteenalojen väliltä niin, että ne kehittäisivät koko yhteisöä palvelevia innovaatioita ja loisivat ääniä ja lauluja, jotka elvyttävät ja ravitsevat niin mieltä kuin kehoa.

Lisätietoa konseptista antaa Markus Pesonen:
mail(at)markuspesonen.com
+49(0)1578 6565 296

Takaisin
Translate »