Slim Butler & The SlimCuts Memphisiin

Kuvat: Olli Sulin

17.01.2019 10:03


Slim Butler & The SlimCuts

Slim Butler & The SlimCuts lähtee tammikuun lopulla kohti legendaarista Memphis Tennesseetä, jossa järjestetään 22.-26.1. 2019 kansainvälinen International Blues Challenge -kisa. Kyseinen blueskilpalu järjestetään jo 35. kerran ja Suomea siellä edustaa siis Jarmo ”Luigi” Puhakan johtama Slim Butler & The SlimCuts.

Tapahtumaa pidetään maailman suurimpana blueskilpailuna ja itse asiassa myös suurimpana blueskattauksena. Osallistuuhan siihen peräti 200-250 blueskokoonpanoa kaikkiaan 25-30 maasta. Tapahtuman järjestää Blues Foundation järjestö, jonka jäsenjärjestöt valitsevat kisaan oman edustajansa. Suomen edustajan valitsi oma bluesjärjestömme Finnish Blues Society, joka on jo yli viisikymmentä vuotta pitänyt bluesin ja muun juurimusiikin lippua korkealla muun muassa julkaisemalla Blues News -lehteä.

Todettakoon, että Slim Butler & The SlimCuts edusti Suomea menestyksekkäästi viime vuoden European Blues Challenge -kisassa Norjan Hellissa. Saamieni tietojen mukaan bändin esiintyminen sai suuren suosion, vaikka ei podiumille noussutkaan. 

Slim Butler & The Slimcuts Rauma Bluesissa 2018

Kun kyselin Luigi Puhakalta lähtötunnelmia, hän kertoi, että Memphisiin lähdetään innostuneesti ja tietysti voitto tavoitteena, kuten lapinmiehille sopii. 

Slim Butler & The SlimCuts on alunperin Rovaniemeltä, kuten sen jäsenetkin; Luigi Puhakka itse, toista kitaraa soittava Harri Raudaskoski ja rumpali Jartsa Karvonen. Bändin vakituinen basisti, tamperelinen Mikko Löytty ei pääse mukaan, koska hän sattuu tuolloin olemaan toisella mantereella, Afrikassa. Häntä tuuraa rovaniemeläinen Hannu Lehtomaa, joka on soittanut kaikki bassokuviot kahdella ensimmäisellä Slim Butler -levyllä. Lisäksi hän on soittanut sellaisissa bändeissä kuin Wristshakers, Shark Shoes. Lehtomaan myötä joukkue muodostuu 100 %:sti rovaniemeläislähtöisistä soittajista. Slim Butler eli hoikka hovimestari kattaa siis Memphisin soitto lavan Lapin herkuilla. Poron kuivaa lihaa ja kylmäsavupaistia tarjotaan Memphisin lavan täydeltä. 

Muistutettakoon, että nuo aiemmin mainitut Slim Butlerin kaksi ensimmäistä levyä Inner Blues (2012) ja Bad Intention (2016) valittiin ilmestymisvuonnaan Suomessa vuoden blueslevyiksi. 

Jarmo Puhakka kertoi lisäksi, että vaikka voittoa ei tulisikaan, Memphisin reissu tarjoaa erinomaisen verkostoitumismahdollisuuden, kun amerikkalaiset  ja muukin jengi tapaa toisiaan yhteisen asian merkeissä.  Tapahtuman aikana saadaan uusia tuttavuuksia, keskustellaan bluesista ja kenties sovitaan yhteistyökuvioistakin. Kysymyksessä on nimittäin maailman suurin bluestapahtuma myös festivaalien ulkopuolella. Paikalla ovat alan tärkeimmät vaikuttajat levy-yhtöistä promoottoreihin, starojen showcase-tapahtumista puhumattakaan. Reissusta on Puhakan arvion mukaan varmasti hyötyä tulevaisuudessa. Miten ja mitä hyötyä, sen näkee sitten aikanaan.

Joka tapauksessa Slim Butler & The SlimCuts on hieno Suomibluesin edustaja ja ansaitsee runsaat peukutukset matkan onnistumiselle. Onnea matkaan! 

Takaisin
Translate »