Suomalaisen jazzin historiaa multimediateoksena

Kuvat: Tepa Pajunen

03.10.2017 11:57


Jukka Haavisto

Musiikkiarkisto on julkaissut satavuotiaan Suomen kunniaksi uudistetun sähköisen laitoksen Jukka Haaviston teoksesta ”Puuvillapelloilta kaskimaille. Jatsin ja jazzin vaiheita Suomessa.” E-kirjan voi ladata veloituksetta Musiikkiarkiston verkkosivuilta osoitteesta www.musiikkiarkisto.fi/julkaisut.php

Musiikkineuvos Jukka Haavisto kartoittaa teoksessaan jazzimme vaiheita ja sitä ympäröivää elämää rennon vauhdikkaasti – huumorilla ja asiantuntemuksella. ”Puuvillapelloilta kaskimaille” on vielä nykyäänkin ainoa kokonaisesitys suomalaisen jazzin historiasta 1920-luvulta 1990-luvun vaihteeseen.

Musiikkiarkiston julkaisema e-kirja perustuu pääosin Otavan vuonna 1991 julkaisemaan laitokseen, mutta alkuperäistä tekstiä on täydennetty äänellä ja kuvilla. Kirjaan lisätyt valokuvat kertovat oman tarinansa suomalaisen jazzin historiasta. Mukana on myös suomalaisen jazzin keskeisiä levytyksiä, jotka on toteutettu Spotify-linkkeinä. Lisäksi kuullaan muusikoiden omaa ääntä, sillä kirjassa on linkkejä Musiikkiarkiston haastatteluihin, joissa suomalaisen jazzin vaikuttajat kertovat omasta urastaan.

 

Liity Musiikkiarkiston kannatusyhdistyksen jäseneksi: http://www.musiikkiarkisto.fi/kannatusyhdistys.php#
Tykkää meistä Facebookissa: www.facebook.com/Musiikkiarkisto-173475709402972

 

Takaisin
Translate »