Vuoden 2019 jazzmuusikko ja diggari valittu

Kuvat:

28.12.2019 16:58


Anni Elif Pori Jazz 2019 (© Osku Rajala)

Jazzmuusikot ry on valinnut vuoden 2019 Jazzmuusikon ja Jazzdiggarin. Palkinnot myönnetään jazzmuusikoiden huomionosoituksena paitsi taiteellisista ansioista, myös ansiokkaasta työstä jazzmusiikin ja koko jazzyhteisön hyväksi.

Anni Elif, Vuoden Jazzmuusikko

Anni Elif on suomalainen laulaja, sellisti ja säveltäjä, jolla on juuret Ruotsissa ja Turkissa. Moneen taipuva ja useita sävyjä hallitseva Anni Elif on ehtinyt vaikuttaa jo useissa suomalaisissa sekä kansainvälisissä klassisen musiikin, sekä jazzin ja vaihtoehtoisen musiikin rajapinnalla liikkuvissa yhtyeissä. Viime vuosina Anni Elifin eniten huomiota saanut yhtye lienee kuitenkin viisi albumia julkaissut Elifantree, joka on esiintynyt hyvinkin aktiivisesti sekä suomalaisilla että eritoten kansainvälisillä festivaaleilla ja klubeilla. Hänen albuminsa ”Edith” oli Jazz-Emma ehdokas 2018.

Maarit Kytöharju

– Minua lämmittää suuresti saada tällainen hieno tunnustuspalkinto fantastisilta jazz-alan kollegoiltani. Tämä antaa minulle lisää energiaa ja voimaa jatkaa taiteilijuuteni kehittämistä täällä Suomessa. Siinä, että tämä tunnustus osoitettiin minulle juuri tänä vuonna on erityisen mukavaa, koska asuttuani yli 11 vuotta Helsingissä, sain syyskuun alussa Suomen kansalaisuuden. Paljon kiitoksia!

Maarit Kytöharju, Vuoden Jazzdiggari 

Maarit Kytöharju on kiitelty suomalainen valokuvaaja, joka on kuvannut runsaasti Suomen eri jazzmuusikoita ja -tapahtumia tasokkaalla ja näkemyksellisellä otteella, autenttisten livetunnelmien sekä promokuvien muodossa.

– Olen aina työssäni hakeutunut sinne, missä viihtyisin muutenkin. Jazz on vetänyt minua puoleensa vastustamattomasti jo yli 30 vuotta. Olen onnekas kun saan tehdä töitä niin laadukkaalla soundtrackilla! Jazz inspiroi ja haastaa, ja antaa valtavasti virtaa sekä työhön että elämään. Olen diggari ja ylpeä siitä. Oon tosi otettu tästä, kiitos!

Takaisin
Translate »