Vuoden Jazzmuusikko ja Jazzdiggari palkittiin

Kuvat:

19.12.2018 23:42


Jyrki Laiho vuoden 2017 lopussa (@ Jouko Kirstilä)

Jazzmuusikot Ry valitsi ja palkitsi tiistaina 18.12 Vuoden Jazzmuusikon ja Jazzdiggarin. Lisäksi myös Koko Jazz Club jakoi oman tunnustuspalkintonsa.

Jazzmuusikot Ry ja Koko Jazz Club jakoivat eilen kolme palkintoa. Jazzmuusikot Ry jakoi perinteikkään Jazzdiggaripalkinnon lisäksi uuden Vuoden Jazzmuusikko palkinnon.

Antti Lötjönen (@ Osku Rajala)

Vuoden Jazzdiggariksi valittiin Validi Karkian taiteellinen johtaja Jyrki Laiho. Vuoden Jazzmuusikoksi valittiin taas basisti Antti Lötjönen. Koko Jazz Club jakoi puolestaan oman tunnustuspalkinnon nuorelle rumpalille Aleksi Heinolalle.

Perustelut  

Vuoden 2018 Jazzdiggari -palkinto myönnetään Jyrki Laiholle pitkäjänteisestä työstä suomalaisen jazzin ja improvisoidun musiikin hyväksi. Seitsemän toimintavuoden aikana Laihon Porissa järjestämällä Validi Karkia -klubilla on esiintynyt 261 tapahtumassa 1420 muusikkoa Suomesta ja ulkomailta Juhani Aaltosesta, Pauli Lyytisestä ja Severi Pyysalosta Peter Evansiin, Marc Ducretiin ja Simon Phillipsiin. Validi Karkia tukee toiminnallaan kunnianhimoisesti, tinkimättömästi ja laaja-alaisesti jazzia ja improvisoitua musiikkia ja suomalaisia jazzmuusikoita. Lisäksi Validi Karkia huomioi yleisöä erinomaisesti. Matalan kynnyksen tilaisuudet soivat varhain inhimillisinä kellonaikoina kuunteluolosuhteiden ollessa optimoidut musiikista nauttimiseen. Laiho pyörittää myös Karkia Mistika Records -levymerkkiään. Kuten Validi Karkian toiminnassa myös Karkia Mistika Recordsin julkaisuluettelossa musiikin tyylillinen kirjo on laaja mutta taiteellinen taso tinkimätön. Lisäksi Jyrki Laiho on tuttu näky jazzyleisössä – todellinen jazzdiggari!

Aleksi Heinola (@ Olli Sulin)

Vuoden 2018 Jazzmuusikko -palkinto myönnetään ensimmäistä kertaa yhdistyksen historiassa basisti Antti Lötjöselle. Lötjönen on pitkäjänteisellä ja näkemyksellisellä työllä ollut jo vuosia Suomen työllistetyin basisti, jonka luotettava ammattitaito ja persoonallinen ilmaisu tulevat esiin aina Lötjösen soittaessa. Hänen viimeaikainen kiertueensa Jazzrumpali Jeff ”Tain” Wattsin Trion kanssa on merkittävä suomalaisen jazzmusiikin merkkipaalu ja parantaa suomalaisten jazzmuusikoiden ja tunnettuutta.

Vuoden 2018 Koko Jazz Clubin tunnustuspalkinnon saa rumpali Aleksi Heinola. Heinolan poikkeuksellisen perinnetietoinen symbaalityöskentely on vakuuttanut jazzkenttää  kokeneimpia taiteilijoita myöten.
– On inspiroivaa kokea Aleksi Heinolan kupliva innostus tekemistä kohtaan. Juuri sitä jokainen taidemuoto tarvitsee, aina uudelleen, toteaa Koko Jazz Clubin taiteellinen johtaja Timo Hirvonen

 

Takaisin
Translate »