Aki Rissasen Art In Motion toimii hyvin konsertissakin

Kuvat: Matti Laipio

04.10.2019 13:08


Rissanen, Lötjönen ja Mäkynen Sellosalissa

Arvostetulle englantilaiselle Edition-yhtiölle levyttävä pianisti Aki Rissasen trio aloitti uuden levynsä julkaisukiertueen Espoon Sellosalissa. Ilmeisesti tieto konsertista ei ollut kiirinyt riittävästi, sillä sali oli valitettavan niukasti kansoitettu.

Trion uusi levy Art In Motion on sen kolmas Edition-julkaisu. Levyt ovat aiheellisesti saaneet runsaasti kiitosta myös ulkomailla, minkä ansiosta kolmikko on esiintynyt runsaasti myös Suomen ulkopuolella. Tänäkin syksynä triolle on tulossa useita esiintymisiä Saksassa ja Ranskassa.

Sellosalissa kuultiin kaikki uuden levyn kappaleet täydennyksenään yksi kappale edelliseltä Amorandom-albumilta. Livenä useimmat levyn jokseenkin kompaktit kappaleet olivat laventuneet konserttiversioiksi, joissa Akin kanssa soittavat basisti Antti Lötjönen ja erityisesti rumpali Teppo Mäkynen ovat myös saaneet lisää soolotilaa. Levyllähän esimerkiksi pitkät rumpusoolot eivät välttämättä toimisi kovin hyvin, mutta livenä ne ovat oleellinen osa konserttia kiitos Tepon idearikkaan soiton ja kyvykkyyden soolojensa rakentelussa.

Yksi poikkeama levyn toteutuksesta oli myös Rissasen J. S. Bachin Das Wohltemperierte Klavierista versioimassa Das Untemperierterte Klavierissa. Sen hän soitti alkuosan ilman komppia, jolloin Bachin teeman muuntelu pääsi paremmin esiin.

Nelisen vuotta koossa ollut trio on hitsaantunut mainioksi kokonaisuudeksi, jossa basisti ja rumpali eivät ole pelkkiä pianistin säestäjiä, vaan soittavat yhtyeosuuksissakin varsin solistillisesti.

Sellosalista poisjääneille tarjoutuu uusi tilaisuus kuulla tätä trioa Helsingin G Livelabissa 27. marraskuuta.

Aki Rissanen trio Sellosalissa 2.10.

Takaisin
Translate »