An evening with Peter Erskine

Kuvat:

07.11.2009 12:49

Peter Erskine

Peter Erskine 55-vuotias jazzrumpali, säveltäjä, opettaja, tuottaja, Grammy-voittaja jne.. aloitti soittamisen jo 4-vuotiaana. Varsinainen soittoura alkoi 1972 kun hän liittyi Stan Kentonin orkesteriin. Sen jälkeen Weather Report, Steely Dan, Maynard Ferguson  ja monen muiden tunnettujen muusikoiden kanssa. Mukava huomio on, että hän on ollut monien menestyneiden naissolistien suosikki ja soittanut heidän levyilläään. Sekin kertoo hänen sympaattisuudesta.

Savoy-teatterissa ensimmäisessä osassa konserttia hän soitti Sibis Jazz Ensamblen kanssa. Jukkis Uotila oli koonnut 7 hyvää  soittajaa ja valinta oli varmasti  Erskinenkin mieleen. Heidän kanssa soitettiin viisi kappaletta. ”Pools” ja ”Safari” olivat funktyylisä ja niissä Joonatan Raution  saksofoni ja nuoren Panu Savolaisen vibrafoni loistivat yhdessä Erskinen kanssa. ”The Views of  a Secret” oli  J.Pastoriuksen säv. Sen jälkeen Erskinen  säv ”Not a Word”, hillitty balladi. Hyvin mielenkiintoinen ”Nothing Personal” päätti ensimmäisen setin.

Väliajan jälkeen oli vuorossa UMO-bigband ja tietysti Erskine.  Valitut kuusi kappaletta olivat sopivia bigbandia varten. Kolme ensimmäistä oli Erskinen omia sävellyksiä . Sekä vauhdikas ”Worth the Wait ” että ”Plan 9”, jossa oli hyvin tiukka  sovitus, alkoivat  ja loppuivat rumpusoololla. ”Scotland,Africa ”, mielenkiintoinen ja vaihteleva. ”Drum Row ”, hauska sovitus. Seurasi evergreenit: ”Yesterdays”,  jossa kaunis saksofonisoolo ja viimeisenä ”Stompin´´at the Savoy”. Molemmissa bigband näytti taitonsa.

Konsertti oli alusta loppuun hyvin suunniteltu ja nämä kaksi eri kokoonpanoa tekivät  siitä tyylillisesti hyvin laajan.

Peter Erskine voi hyvin kantaa tittelin: Jazzin Rumpalilegenda. Hän on mielettömän taitava, iloinen, sympaattinen olemus ja myös speakerina luonteva. Umo voi olla  tyytyväinen hyvästä valinnasta.

Takaisin
Translate »