Big bandit puhkuivat soittoiloa

Kuvat: Harri Aavaharju

30.08.2020 13:21


Ed Partkyka (vas.) ja Aarni Häkkinen

Viikon sisällä kaksi tunnin settiä big band -musiikkia ei todellakaan ollut liikaa, vaan päinvastoin. Liveä on saatava lisää, sillä korona-ajan jazznälkä alkaa olla kurniva. Onneksi Espan lavalla esiintyneet Roast Burn Big Band ja UMO Helsinki Jazz Orchestra tarjoilivat mukavat alkupalat, joita nautiskelimme Kappelin terassilla.

Markus Niittynen myhäilee keikan jälkeen

Big band -viikonlopun viimeisenä esiintyi RBBB sunnuntaina 23.8. Ehkä olisi kannattanut tulla kuuntelemaan ne muutkin viisi bändiä. Pasunisti Aarni Häkkinen oli avannut Markus Niittysen nuottikansion ja sovittanut sieltä nipun materiaalia.

Markus Niittynen oli itseoikeutetusti myös orkesterin näkyvin solisti. Originaalien lisäksi setin lopetti Green Heymanin Out Of Nowhere. Aarni käyttää big bandin sävelkieltä perinteitä kunnioittaen ja RBBB:n muusikot ovat hioutuneet yhteissoitossa huippukuntoon.

Perjantaina 28.8. Espan lavan täytti UMO turvavälit säilyttäen Ed Partykan johdolla. Ed kertoi, että kahden viikon matkustuskaranteeni maata vaihtaessa on vaikuttanut aikatauluihin ja työskentelytapaan. Nyt oli vietetty kolme päivää studiossa ja työrupeaman lopuksi on kaksi keikkaa Espalla.

UMOn nuottivarastosta oli kaivettu big band-jazzin kultakauden materiaalia. Luottomiehet solistimikrofonin takana vaihtuivat ja kaikilla oli instrumenteissaan paljon kesän mittaan kertyneitä soittamattomia ääniä. Mikko Mustosen pasuuna ilahdutti erityisesti.

Molemmat konsertit osoittivat, että nälkää on kertynyt yleisön lisäksi myös soittajille.

P.S. Markus Niittynen on julkaissut juonellisen videon The Flasbacks, joka löytyy täältä.  
Video ja kannattaa katsoa loppuun asti, sillä murha-ase selviää vasta siellä.

Takaisin
Translate »