Glada vappen

Kuvat: Harri Aavaharju

03.05.2019 14:05


Kolizio

Jälleen kokoontui Musiikkitaloon salin täydeltä peräti kahteen kertaan iloista Vappukansaa kuuntelemaan mitä Helsingin kaupunginorkesteri (HKO) tällä kertaa tarjoaa. Ohjelmiston alku ja loppu kulkevat perinteellisen kaavan mukaan. Porilaisten marssin päälle vetäistään vielä Tango Uno ja sillä saadaan tasan tunnin kestävät konsertit valmiiksi.

HKO

Wagnerin ja Unon välillä on lupa odottaa musikaalisia yllätyksiä riippuen kapun ja solistien oivalluksista. Torvet kuuluvat perinteellisen vapunviettoon oli sitten kyse Retuperän tai työläisten juhlista. Torvensoitto on mieltä ylentävää ja tekee juhlasta kun juhlasta juhlallisen ja juhlimisen arvoisen.

Vappumatinea on nähtävissä nettiosoitteessa hko screen. Jazzrytmien lukijoille herkkuhetket löytyvät kohdassa 24:10 kahden kappaleen verran ja toisen kerran kohdassa 49:10. Solistiyhtye Kolizio koostuu hienoista torvensoittajista, eikun puhallinmuusikoista.

Trumpetteja puhaltavat HKO:n trumpettisektion konserttimestari Pasi Pirinen ja jazzmies Jukka Eskola, pasuunaa HKO:sta Valtteri Malmivirta ja TV:stäkin tuttu Antti Rissanen, euphoniumia mestari Jukka Myllys ja tuubistina toimi viimeisimmässä jazzrytmit-lehden muusikkoäänestyksessä tuuba-sarjan voittanut Petri Keskitalo.

Ohjelma

Keskitalon ja Rissasen arrit yhdistivät hienolla tavalla puhallinsekstetin ja sinfoniaorkestesterin.  Petri oli yhdistänyt 27 kappaletta 21 säveltäjältä hauskaksi potpourriksi.

Antti puolestaan oli sovittanut Kansainvälisen soljuvaksi sambaksi ja kolmas biisi oli peräti Antin sävellys Spanish Delights. Hauska oli myös Kari Kriikun ylistyslaulu terveysjuoma Kombuchalle.

Katsokaa itse ja nauttikaa samalla vaikka lasillinen simaa jos sitä on vielä tallella.

Helsingin kaupunginorkesteri, kapuna Taavi Oramo, Niina Lahtinen, Kolizio, Musiikkitalo, 1.5. klo 12 ja klo 14

Klasu, Muti ja Reiska

PS
Konsertin jatkot vietettin perinteelliseen tapaan Storyvillessä, jossa esiintyi Claes Andersson, Pentti Mutikainen ja Reiska Laine

PSS
On pakko mainita edellisen sunnuntaikonsertti Kauniaisten Uudessa Paviljongissa, jossa Pasi Pirinen soitti hienosti Haydn´in trumpettikonserton Kauniaisten sinfoniaorkesterin solistina.

PSSS
On se torvensoitto vaan hienoa!

Takaisin
Translate »