JASSOO (VAI NIIN) SATAKUNTALAISITTAIN

Kuvat:

20.10.2008 16:22


Hänen debyytti äänitteensä ”In One’s Element” julkaistiin neljä vuotta sitten.

Nyt oli aika kypsä uuden levyn ”Jazzoo” esittelyyn  Levynjulkaisu konsertti pidettiin keskiviikkona 15.10Ulvilan kirjaston salilla, minne Jouni oli koonnut kvintettinsä. Trumpetisti Jarkko HakalanSinging Gourami” ja kitaristi Olli HeinilänPate And Jussi Have Gone Fishing” kappaleita lukuun ottamatta kaikki loput kahdeksan sävellystä ovat Hokkasen omaa tuotantoa.

Saksofonisti Jussi Kannaste puhalsi alkusoolot ja siitä päästiin hyvään vauhtiin ja matka suunnattiin kohti Savoa, josta ensimmäinen levy sai jatkoa ”kakkos- ja kolmososilla”.  Muusikon syviä ajatuksia saimme kuulla, kun Jarkko Hakalan trumpetti soi terävästi ja selkeästi. Sitten soitettiin kotiin. ”Calling Home” kappaleen aloitti Anders Östling kitarasoololla, mistä jatkui duokeskustelu Hakalan ja Hokkasen kesken. Sitten seurasi sävelteos, missä rumpali Timo Koskinen jatkoi keskustelua Hokkasen basson kanssa. Välillä soitettiin triona (trumpetti, saksofoni ja basso) vanhalta levyltä kappale ”Blues for Bank”. Varsin ajankohtaista, vai mitä? Satakunta mielessäni ”Satakunta Mood” vetäistiin hienolla peruspoljennolla ja mainioilla sooloilla. Saammeko ehkä kuulla jatkoa Savon sarjan malliin jatkossa?  Sitten hidasteltiin kanssa.

Hokkanen ja bassoTällaisen pienimuotoisen konsertin pitopaikkana kirjaston sali oli varsin sopivan kokoinen. Oikeastaan paikka oli miellyttävä, läheisen ja hyvän kuunteluyhteyden ja intiimin tunnelman luojana.  Kaikki hyvin, paitsi missä ovat ne todelliset jazzin harrastajat ja kuuntelijat. Nytkin paikalle oli ”eksynyt” vain kourallinen yleisöä. Vahinko niille, jotka eivät olleet paikalla, sillä saimme kuulla täysipainoista, rohkeaa ja vetävän riemukasta jazzmusiikkia parhaimmillaan. Kun muusikot vielä intoutuivat rehevän vahvaan ja energiseen esittämiseen, jäi tunninmittaisesta konsertista hyvä maku.  Kuppiloissa pidettävissä jameissa yleisöä on enemmän, mutta todennäköisesti paikalle tullaan vain ”oluttiputukseen” eikä kuuntelemaan itse musiikkia.

Takaisin
Translate »