Jazzin ja shakin liitto toimi onnistuneesti Kokossa

Kuvat: Matti Laipio

28.09.2018 12:15


William Suvanne(vas). Tuure Koski, Varre Vartiainen ja Mikko Arlin Koko Jazz Clubin lavalla.

Saksofonisti William Suvanne on uusimman Chess’n Jazz-levynsä teemoittanut jazzin ja shakin liitolle nimeämällä levynsä kappaleeet shakkihenkisiksi. Levyn julkaisun merkeissä käynnistynyt kiertue konkretisoi teeman yhdistämällä keikkoihin shakkiturnauksen yhteistyössä paikallisten kerhojen kanssa.

Äkkisiltään oudolta kuulostava kombinatio osoittautui kuitenkin Helsingin Koko Jazz Clubilla onnistuneeksi. Paikalle oli saapunut yli 40 pelaajaa. Ennen soiton alkamista pelatuissa karsintaotteluissa heistä jäi jäljelle neljä parasta. Ensimmäisen setin jälkeisissä loppupeleissä selviytyi Kokon turnauksen voittajaksi kansainvälisen mestarin statuksen omaava Miikka Mäki-Uuro. Hänet Suvanne oitis haastoi, mutta ei kuitenkaan mahtanut mitään illan mestarille.

Bändin ohjelmistona olivat tänään 28.9. virallisesti julkaistavan Chess’n Jazzin kaikki kappaleet. Ne ovat tarttuvamelodista ja suoraviivaista funkyhenkistä jazzia, joka toimi hyvin reaktioista päätellen valtaosin ns. jazzpiirien ulkopuoleltakin tulleen yleisön mielestä. Jos levy on toteutukseltaan varsin huolellisesti viimeistelty, niin keikalla kappaleisiin tuli ronskimpaa otetta.

Suvanne haastoi illan mestarin Miikka Mäki-Uuron

Tenoria ja altto soittaneen Suvanteen rinnalla bändin toinen voimahahmo on kitaristi Varre Vartiainen, jota viime vuosina on nähty harvemmin jazzkeikoilla miehen lukuisten monenlaisten muiden soittotöiden takia. Hän on kuitenkin erinomainen soittaja, joka Kokossa myös monipuolisti ilmaisuaan teknologian avulla tarjoten muun muassa hammond-soundilta kuulostavia sooloja hyvin svenganneen kompin kyydittämänä.

Chess’n Jazzin kiertue jatkuu marraskuun loppuun asti. Mainion musiikkinsa ohella se on sikälikin myönteinen projekti, koska se tuo keikkapaikoille turnauskytkentänsä takia uutta yleisöä jazzille.

Koko Jazz Club 27.9. Chess’n Jazz: William Suvanne, altto- ja tenorisaksofoni, Varre Vartiainen, kitara, Mikael Jakobsson, koskettimet, Tuure Koski, basso, Mikko Arlin, rummut.

Takaisin
Translate »