Jazzpianisti Pentti Hietanen Jazz Ensemble ” Homecoming”

Kuvat:

12.09.2009 17:51

Pentti Hietanen

Pentti Hietanen Jazz EnsembleReilun viidenkymmenen vuoden jazzpianistiuran tehnyt eläkkeellä oleva sisustusarkkitehti Pentti Hietanen julkaisi ensimmäisen oman albuminsa 72- vuotiaana. Pitkän linjan pianistina Hietanen soitti 1960- luvulla Otto Donnerin, Christian Schwindtin ja Eero Koivistoisen yhtyeissä sekä omissa kokoonpanoissaan. Ennen tätä ”Homecoming”- levyä Hietanen on soittanut Koivistoisen Odesseus-levyllä 1969, Ted Cursonin Ode to Booker Erwin-levyllä 1970, Teekkarien jazzkerhon singlellä 1968 sekä levyhyllyssämme olevalla EP-levyllä RUK 96 vuodelta 1958 yhdessä kitaristi/ taiteilija Seppo Polameren ja basisti Jorma Katraman kanssa kappaleen Nevertheless. Eero Koivistoisen kvartetissa Hietanen voitti 1969 Montreauxin jazzfestivaaleilla uusien eurooppalaisten yhtyeiden sarjan ja sai palkinnoksi esiintymismatkan Newportin Jazzfestivaaleille samana vuonna.

Joonatan RautioJukka Eskola

 

 

 

 

Pentti Hietanen Jazz Ensemble kasattiin muutama vuosi sitten Vuotalolla olleeseen konserttiin ja siinä soittivat Hietasen lisäksi nuoret huippumuusikot; Jukka Eskola trumpetti ja flyygelitorvi, Joonatan Rautio tenorisaksofoni, Antti Lötjönen kontrabasso sekä Joonas Riippa rummut. Toukokuussa kiireisille muusikoille löytyi yhteistä aikaa parin päivän verran ja tämä levy saatiin levytettyä ja tänään on sen levynjulkaisukonsertti.

Antti LötjönenJoonas Riippa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaikki levyllä olevat ja konsertissa soitetut kappaleet ovat Pentti Hietasen säveltämiä ja sovittamia modernia mainstream- jazzia 1960- luvun tyyliin. Kuulimme hienoja sooloja niin Eskolalta kuin Rautiolta hyvän kompin Lötjönen- Riippa tahdittamana ja Hietasen pianolla yhteeen kutomalla.

Joonatan Rautio,Pentti Hietanen,Jukka Eskola,Joonas Riippa, Antti Lötjönen

 

 

 

Levyn jakelusta vastaa Töölön Musiikkitukku

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Takaisin
Translate »