Kaartin soittokunta 200 vuotta

Kuvat: Kaartin Mediapojat

18.06.2019 14:49


Jeba, Heini ja Tuuli

Suomi 100 vuonna 2017, Puolustusvoimat 100 viime vuonna ja Kaartin soittokunta tänä vuonna 200. Siinäpä joukko saavutuksia, joista viimeisintä juhlitaan vielä loppuvuodestakin. Viime viikonlopun Kaartin Soittokunta 200-festivaali esitteli monipuolisesti suomalaisen sotilassoiton nykykuntoa ja musiikin tasoa.

Tarjolla oli kamarimusiikkia ja kuviomarssia, räppiä ja funkia, show’ta isolla S:llä ja jazzia seitsikon ja big bändin säestyksellä. Kaartin soittokunnan lisäksi mukana olivat Laivaston soittokunta ja Varusmiessoittokunta.

Pasunisti Antti Rissanen oli harjoituttanut Kaartin soittokunnan reserviläisten big bändin Woody Hermanin tunnelmiin. Perjantain keikkaa häiritsi hieman tuuli ja tuiverrus, mutta keikka meni kuulemma hyvin ja taas saatiin yksi kertausharjoitusviikko suoritettua. Saa nähdä tuoko posti Itsenäisyyspäivän teinoilla jollekin lisäjämät hyvistä sooloista.

Antti Sarpila oli kirjoittanut uusia sovituksia tunnetuista marsseista ja melodioista. Tämäkin konsertti tuli koettua valitettavasti vain paperilla. Antin työskentelytavan tuntien sekä muusikoilla, että yleisöllä oli varmasti hauskaa.  Konsertin nimi oli valikoitunut Karjalan kunnailla -kansanlaulun mukaan ja saanut uuden nimen Carelian Swing. Lisäksi Antti oli sunnuntain Kaartin soittokunnan ulkoilmakonsertin solistina. Antti suoritti osan varusmiespalveluksestaan joskus 80-luvulla soittokunnan riveissä.

Viikonloppu oli niin täynnä kaiken maailman perhejuhlia. Siten vain lauantain nuorisokeikka mahtui henkilökohtaiseen aikatauluun. Laivaston Soittokunta oli valinnut solisteikseen räppäri Adi L Haslan ja feattaaja Pihlajan. Kymmenen puhaltajan ja kompin kokoonpanolle oli laadittu kunnon arrit, jotka selvästi innostivat myös Adi ja Pihlajan huippusuorituksiin.

Eero Saunamäen luotsaama Kaartin Combo säesti tyttötertsettiä ja ohjelmisto oli valittu Jamiroquain parhaista paloista. Heini Ikonen oli keulassa ja taustat tulivat kahdesta suusta. Jeba Lambert ja Tuuli Ikonen ovat itsekin kovan luokan artisteja mutta nyt mentiin näin. Instrumentaalisooloja tuli ainakin Arto Lehtolan fonista ja Jermu Nybergin trumpasta.

Saunakonsertit Susisaaren saunassa olivat loppuunmyydyt, miesten ja naisten vuorot erikseen.  Suomenlinnan lautalla viihdytti Laivaston soittokunnan vaskikvintetti. Matka sujui mukavasti merimiesvalsseja kuunnellen. Kaiken kaikkiaan monipuolinen kattaus suomalaista sotilasmusiikkia.

Puolustusvoimien kesäkiertuetta on jäljellä vielä kolmen keikan verran, 26.6 Seinäjoella,  27.6. Oulussa ja kiertue päättyy Turkuun 29. kesäkuuta.  Varusmiessoittokunta tekee kaksi omaa kiertuettaan. Ensimmäisen mukana kierretään kolme satamaa heinäkuussa ja elokuussa kahdeksan konsertin Jukebox-kiertue.  Seuratkaa tapahtumakalentereita ja osallistukaa!

 

 

 

 

Takaisin
Translate »