Kaartin soittokunta säesti räppiä

Kuvat: Harri Aavaharju

07.09.2018 16:47


Diandra

Kaartin soittokunta joutuu venymään moneksi. Taidemusiikkia kirkoissa, Tattoo-marssia ja vartioparaateja, valatilaisuuksia ja Linnanjuhlia, viihdekonsertteja big band-  ja new orleans -jazzia, ihan kaikkea on saatu kuulla, kun Puolustusvoimien edustussoittokunnan työskentelyä on tullut tänäkin vuonna seurattua. Mielestäni yhtä on puuttunut ja nyt sekin puute tuli korjattua, kun Kokonaisturvallisuusmessujen konsertissa Lahden Sibeliustalossa artisti Brädi esikuntineen räppäsi oikein täydellä sydämellä.

Kahden tunnin konsertti koostui instrumentaaleista ja laulunumeroista. Kokonaisuus oli viihdyttävä ja yleisön koostumus oli ilahduttavan nuorekas. Elokuvien teemamusiikeista riittää paljon soitettavaa suurelle puhallinorkesterille. Konsertti käynnistyi Rocky Nelosen teemalla, sitten Ihmeperheen vauhdikas tunnari ja väliajan jälkeen televisiosarjasta Hawai 5-0 tuttu teema.

Chuck Mangione on yhdysvaltalainen flyygelitorven soittaja, trumpetisti ja jazzsäveltäjä, joka tuli 1970-luvulla tunnetuksi kevyen iloisesta popvaikutteisesta smooth jazz -musiikistaan. Myös hänen tuotannostaan kuultu Children of Sanchez on leffamusaa. Esko Heikkinen on sen takavuosina sovittanut itselleen soolonumeroksi ja nyt sen esittivät Sauli Saarinen ja Jermu Nyberg loistokkaasti.

Lahdesta löytyy musiikkiosaamista enemmänkin kuin omiksi tarpeiksi. Diandran musikaalisuus ja äänivarat yllättävät joka kerran, kun häntä pääsee kuulemaan. Pop-musiikin kenttä on hallussa ja todellinen läpimurto antaa vain odottaa sitä omaa suurta hittiä. Diandra on kesän mittaan hankkinut keikkakokemusta Kaartin kanssa Mil 100 kiertueella ja homma toimii.

Diandran esittämät Hallelujah ja illan päättänyt Pidä huolta nostivat yleisön ihon kananlihalle ja aplodit kattoon. Lisäksi Lady Di fiittasi Brädin muutamissa biiseissä.

Loppukiitos

Myös Brädi esiintyi oman kylän yleisölle. Omaa tuotantoa olevien kappaleiden sähköiset kompit oli siirretty Pasi-Heikki Mikkolan ja Tomi Väisäsen toimesta ison soittokunnan soitettavaksi. Brädi oli kutsunut mukaan apuvoimia, kuten räppigenreen kuuluu.

Nyt mukana olivat Konsta Hietanen, Panu Willman ja Redrama. Soittokunnan muusikot olivat täysillä mukana, kuten myös svengaten mukana johtaneet kapellimestaritkin. Kapellimestarikorokkeen sijoittaminen epäkeskeisesti orkesteriin nähden takasi hyvän yhteyden solisteihin ja yleisöön.

Erityistä huomiota ansaitsee hienosti hoidetun tekniikan ja äänentoiston lisäksi rumpaleiden sijoittaminen orkesterin eteen. Oskari, Tumppi ja Toni pitivät kompin käynnissä ja lisäksi vastasivat  yhteistyössä illan parhaasta rumpusoolosta.

Sibelius-talo, 5.9.2018 klo 19.00

Biisilista:
War from Rocky IV /Vince DiCola, sov. Samppa Leino
I want you back (Diandra)/ Mizell/Gordy/Richards/Perren, sov.Johannes  Salomaa
Shape of you (Diandra)/ Ed Sheeran, (sov. Johannes Salomaa)
Children of Sanchez, soolo (2) trumpetille/ Chuck Mangion, sov. Esko Heikkinen
The Incredibles / Michael Giacchino, sov. Takashi Hoshide
Prinsessalle (Diandra)/ Kantelinen/Vesala/Mariska, sov. Johannes Salomaa
Paha poika (Diandra + Brädi)/ Diandra / Sakke Aalto, sov. Johannes Salomaa
Hawai 5-0/ Mort Stevens, sov. Hannu Raijas
Happy (Diandra)/ Pharrel Williams, sov. Johannes Salomaa
Hallelujah (Diandra)/ Leonard Cohen, sov. Johannes Salomaa
Kombo (Brädi+Diandra)/ Brädi, sov. Pasi-Heikki Mikkola
Kotona (Brädi+Panu)/ Brädi, sov. Pasi-Heikki Mikkola
Lämpöö (Brädi+Redi)/ Lanz / Mellberg, sov. Tomi Väisänen
Hätähuuto (Brädi+Konsta)/Brädi/Toni Wirtanen, sov.Pasi-Heikki  Mikkola
Pidä huolta (Diandra+Brädi)/Pave Maijanen, sov. Esko Heikkinen

 

 

Takaisin
Translate »