Laivaston soittokunta pelasti Puolustusvoimien Lippujuhlan!

Kuvat: Facebook

04.06.2020 21:23


Laivaston Soittokunta

Tämä kevät on ollut monella tavalla poikkeuksellinen. Kesäkuun neljättä päivää on juhlittu perinteisesti juhlallisin menoin, lipunnostoin, paraatein ja siihen liittyvine musiikkiesityksineen.

Tänä vuonna Sauli Niinistö sai itse nostaa lipun Mäntyniemen salkoon, paraatit tulivat tallenteina edellisiltä vuosilta ja suuria yleisötilaisuuksia ei saanut järjestää.

Arttu, Suvi ja Pete

Soittajan mieli tekee soittaa yhdessä ja niin myös tietenkin sotilasmuusikon. En tiedä kenen päässä ajatus syntyi, mutta Laivaston soittokunnan konsertti suorana lähetyksenä Turun Logomosta oli loistoidea.

Puolustusvoimain lippujuhlan päivän konsertissa Laivaston soittokunta luotsasi kuulijat suomalaiseen mielenmaisemaan Suvi TeräsniskanPete Parkkosen ja Arttu Wiskarin kanssa.

Konsertin ohjelmisto koostui solistien omien menestyskappaleiden lisäksi kansan kestosuosikeista, paraatien perusteoksia unohtamatta. Soittokuntaa johti Petri Junna ja Tero Haikala ja sen juonsi Riku Rantala.

Riku Rantala

Tunnin konsertin aloitti soittokunnan tuubistin, Matti Laihon kantaesitys, Juhlafanfaari Merivoimille. Fanfaari oli myös kunnianosoitus merivoimien epäviralliselle kunniamarssille, Sinitakkien marssille, ainakin olin kuulevinani pätkän teemasta.

Itse asiassa konsertti alkoi merimuseon edessä Puolustusvoimien rumpuryhmän Salutella, josta dronekamera johdatti ruutuyleisön konserttipaikalle.

Ohjelmistossa kuultiin Suvin esittämänä kappaleet Täydellinen elämä, Evakon laulu ja Sininen ja valkoinen.

Arttu esitti omaa ohjelmistoaan kahden kappaleen verran Suomen muotoisen pilven alla ja Tuntematon potilas ja nekin sopivat hienosti kokonaisuuteen. Peten osuus koostui kappaleista Kohti voimaa ja valoa, Mä elän vieläkin ja aivan huikeasta Pave Maijasen Pidä huolta.

Vakavampaakin kuultiin, Jääkärimarssi, Lentäjän marssi ja lopuksi Porilaisten marssi.

Esiin nousivat vahvasti uudet, aikaisemmin kuulemattomat sovitukset, joita olivat laatineet Roope Löflund, L. Lipas, S. Leino, J.Vihavainen ja Hannu Raijas. Sovittajat ovat viime vuosien aikana oppineet käyttämään soittokunnan soundimaailmaa ja värejä loistavalla tavalla. Erilaiset MilJazz- ja kesäkiertueet ovat tarjonneet mahdollisuuksia herkutella isolla orkesterilla, josta kyllä lähtee, jos arriin on kirjoitettu riittävän monta F: ää. Ja tietysti myös, kun kapu käskee.

Laivaston soittokunta oli hankkinut turvaa komppipuoleen Poliisisoittokunnasta. Basisti Hannu Rantanen, kitaristi Onni Lonka ja pianisti Heikki Elo soittivat rohkeat soolot ja kompit, lisäksi hoitaen myös taustalauluosuuksia. Myöskin Varusmiessoittokunnasta lainattu rumpukouluttajaylikersantti ansaitsisi vuoden päästä yhden natsan lisää kaulukseensa, niin komiasti paukkui.

Hieno konsertti, joka antoi muusikoille mahdollisuuden soittaa yhdessä ja yleisölle mahdollisuuden hetkeksi irtautua korona-arjesta.

Konsertin voit kuunnella täältä.

Takaisin
Translate »