Leijonajazzia Pitäjänmäen kirkossa

Kuvat: Martti Koljonen

22.01.2009 20:00

Alvis´s Dixie Stompers soitti Pitäjänmäen kirkossa kokoonpanolla: Jyrki Leppälä (vas.), Cajus Lindroth, Birger Lindström, Hannah Wilson, Alvian Leppälä, Sven-Erik Krogius, Robert de Godzinsky, Jukka Järvelä ja Jussi Sipilä

Tilaisuuden käytännön järjestelyistä vastasi paikallinen Lions Cub Helsinki/Pitäjättäret presidenttinsä Pirkko Kinnusen johdolla. Aikaansaavat ja aktiiviset Pitskun ”nais-leijonat” tukivat hyväntekeväisyyskonsertilla alueen nuoriso- ja vammaistyötä.

Tehokkaan markkinoinnin ansiosta hiljattain uusitun kirkon sali täyttyi lehtereitään myöten. ”Jazzkansaa” kertyi paikalle runsaat 300 henkilöä. Runsaista suosionosoituksista päätellen he pitivät myös kuulemastaan ja näkemästään. Sunnuntaisiin kirkon jumalanpalveluksiin osallistuu keskimäärin 80 seurakuntalaista.

Konsertin teemana oli Stompers´ien viimeisimmän levyn kappaleet. Alvian Leppälän mukaan gospelien suosion syynä lienee se, että  melodiat ovat useimmille tuttuja. – Hengellisen musiikin oikea esittämispaikka on nimenomaan kirkko. Tämä oli meidän ensimmäinen varsinainen gospel-konsertti kirkossa, myhäili iltaan tyytyväinen maestro.

– Orkesterimme on kyllä osallistunut aiemmin kirkkomessuihin. Jatkoa seuraa 8.3 Tammisaaren kirkossa, jossa meillä on seuraava gospel-konsertti. Leppälällä riittää kiireitä koko keväälle. Dixie Stompersien neljäs CD on tekeillä. Levyn työnimenä ”Revival” ja se sisältää 1940 -luvun dixietä ja swingiä.

Klubin presidentti Pirkko Kinnunen (kesk.) kukitti  muusikot hienon konsertin päätteeksi vuorossa Hannah Wilson vasemmalla Robi de Godzinsky– Keikkoja pukkaa niin, ettei enempää voi juuri ottaa. Minulla on myös toinen orkesteri, jossa soitan. Kolmisen vuotta sitten perustin Kirkkonummelle kvintetin; Grey Hound Jazz Band. Tällaisen kevyemmän kokoonpanon liikuttaminen on helpompaa ja halvempaa. Huolenaiheena meillä on uusien harjoitustilojen löytäminen. Tapiolassa sijaitseva nykyinen kämppä on menossa purkuun.

Takaisin
Translate »