October VPK@Storyville

Kuvat:

19.10.2010 11:09

The Cool Quartet; Esko Vuorinen, Tuomo Kinnunen Jaska Harjula, Heikki Nikunen

Denna grupp har även förut besökt  VPK-jamit och var ett bra val denna måndag. Alltså  Heikki Nikunen : altosax och flute, Tuomo Kinnunen : basso, Esko Vuorenmaa: drums och Jaska Harjula (av quppen adopterad) på piano.

Vi fick bl. höra : ”Cool blues”, ”How high the moon”,” Beatyful  love ” och en fin annorlunda version av” Road sixty six” där Nikunens fina flutespel kom till sin rätt. I andra setet bör nämnas Helena Siltala, Tuomo Kinnnunenvalsen :” Up jump spring ” ett mycket lyriskt stycke. Lite sång  blev vi  också bjudna på av:  Esa Laukka. ”Fly me to the moon” och kanske menat för oss damer: ”How wonderful you are”. En trogen artist är även Helena Siltala, som bjöd på: ”Body and soul” och ” I can´t give you anything but love” med vacker och mogen röst.

Listan blir lång om jag nämner alla andra musiker som uppträdde, men Matti Korhonens bilder berättar säkert det och ett tack till dem alla, det var trevligt som vanligt..

I väntan på novembermånadens VPK-jamit hoppas jag att ni musiker och vi trogna lyssnare skall ännu försöka att få dit mera publik och kanske även musiker. Det är ju i i alla fall ett fint tillfälle att börja veckan med mångsidig och ibland överraskande musik och hemtrevlig stämning.

På återseende…..

Seppo Terämaa,Hannu Thoren,Olavi Vihervä,Heikki HaapanenPentti Kaartinaho, Heikki Jäntti, Esa Laukka, Olavi Vihervä

 

 

 

Takaisin
Translate »