Olli Ojajärven trio laventui big bandiksi

Kuvat:

20.11.2009 16:09

Olli Ojajärvi sooloilee ja Mikko Hassinen johtaa

Omankin orkesterilevyn tehnyt ja konsertissa myös kolme sävellystään tarjonnut Mikko Hassinen on kehittynyt taitavaksi big band-sovittajaksi, joka hyvin hallitsee erilaisten soitinsektioiden mahdollisuudet hajottamalla niitä välistä myös osiin. Vaikka Hassinen ei ole kovin radikaaleja näkemyksiä tarjoava sovittaja, hän kuitenkin pystyy hyvin karttamaan big band-musiikin tavanomaisuuksia. Hyvä näyttö tästä oli konsertissa ainoana standardikappaleena kuultu Cherokee, josta Hassinen loi varsinkin swing-orkesterien tulkinnoista runsaasti poikkeavan näkemyksen. Siinä intiaanivanhusta taivuteltiin ansiokkaasti hyvinkin moneen suuntaan.
Olli OjajärviKonsertin pääsolisti oli luonnollisesti Olli Ojajärvi, joka varsinkin balladeissa soitti hivelevän kauniisti. Erityisen onnistunut oli With you, jossa myös usein trumpetistien soolovuoroissa M. Pettisen ja T. Saartin jalkoihin jäävä Korjaamon konsertissa vankasti varamiehitetyn trumpettisektion johtaja Teemu Mattsson soitti hienosti edenneen kaunismelodisen soolon flyygelitorvellaan. Jatkossakin olisikin syytä antaa Teemulle lisää soolotilaa.
Toinen harvemmin kuultu solisti oli altisti Ari Jokelainen, joka Cherokeen noustessa huippunopeuteensa osoitti kiitettävää teknistä osaamista parkeriaanisessa soolossaan. Hassisen sovituksille oli leimallista pianisti Seppo Kantosen suuri rooli. Monet kappaleet käynnistyivät pianolla, joissa Kantonen taituroi tyylikkäästi paitsi kirjoitetuissa kohdissa myös improvisaatioissaan.
UMO:n kuluva syksy on ollut onnistunut, sillä ulkomaalaisvieraiden tähdittämiä konsertteja ovat hyvin täydentäneet kotimaisin voimin tehdyt toteutukset. Tämä Ojajärvi-Hassisen ilta oli yksi syksyn onnistumisista.  

Takaisin
Translate »