OTJB täytti Munkkiniemen kirkon

Kuvat:

13.04.2009 16:00

Pirjo Bergström

– Jo perinteeksi muodostunut Munkkiniemen gospel-konsertti järjestettiin nyt kymmenennen kerran, sanoo OTJB:n puuhamies Jouko Keskimäki. – Ohjelmistoomme gospel -musiikki tuli mukaan vuonna 1995, jolloin meillä oli myös onni saada laulusolistiksemme upea Pirjo Bergström.

– Vuosi oli  merkittävä käännekohta orkesterimme 52 -vuotisessa historiassa. Gospel ja Pirjo ovat lisänneet suosiotamme merkittävästi. Meitä kuuntelemaan on tullut paljon uutta yleisöä. OTJB on esiintynyt tähän mennessä noin 70:ssä kirkossa eri puolilla Suomea. Gospel -konserttimme ovat olleet lähes poikkeuksetta loppuunmyytyjä. Konsertteja lienee kertynyt reilut parisen sataa, Keskimäki laskeskelee.

– Gospel -konsertit ovat yllättäneet meidät positiivisesti ja olemmekin panostaneet siihen voimakkaasti. Lienee osittain meidän ansiota, että jazzfestivaalien ohjelmistoihin on otettu gospel -konsertteja. Jokaisella paikkakunnalla, jossa festivaaleja pidetään, on yleensä kirkko. Eipä juuri taida olla enää jazzfestivaalia, jossa mukana ei olisi myös gospel -konsertti.

– Ne ovat parhaita konsertteja, koska niitä kuuntelemaan tullut yleisö todella kuuntelee esiintymistämme. Monilla on kyyneleet silmissä ja meidän on joskus jopa vaikea soittaa, kun näemme, miten ihmiset liikuttuvat soitostamme, Keskimäki kiittelee gospel -yleisöä.

OTJB esitti Munkkiniemessä hyvin suunnitellun ohjelmiston. Siinä oli niin ikivihreitä trad-gospeleita kuin uudempaa hengellistä musiikkia. Lisäksi kuultiin orkesterin perustajajäsenen, kornetisti Pertti Mustosen kaksi kaunista sävellystä: Holy Banjoman ja Sorrow and Joy. Pirjo Bergström juonsi konsertin kertoillen hauskoja anekdootteja kappaleiden taustoista.

OTJB esiintyi Munkkiniemen kirkossa kokoonpanolla: Pertti Mustonen (cnt), Birger Lindström (cl) Matti Iiramo (tbn), Tuomas Kalliala (b), Timo Peltoniemi (bj), Pekka Perjo (p), Seet Jaakola (dr) ja Pirjo Bergström (voc).

Pirjo Bergströmin kuva: Fred Sten

 

 

Takaisin
Translate »