Pentti Lahdella komeat läksiäiset

Kuvat:

14.01.2011 13:34

Konsertin tai pikemminkin juhlagaalan esiintyjälista kuvasti selvästi myös Olavi Virran orkesterissa alkanutta P. Lahden mittavaa ja monipuolista taitelijauraa. Lavalla kävivät näet Pepe Willberg, Maarit Hurmerinta, Tuomo Prättälä, Paula Koivuniemi, Pepe Ahlqvist, Jorma Kääriäinen. Riku Niemi, Marko Ylönen ja László Süle.
Toki juhlakalu itsekin oli aktiivisesti menossa mukana tarjoillen useita mainioita sooloja ja äityi konsertin päätteeksi myös laulamaan. Illan musiikillisiin kohokohtiin kuuluivatkin Penan duetot sellisti Marko Ylösen ja pianisti Läszlö Sülen kanssa sekä konsertiin avannut Jukka Linkolan aikanaan hra Lahdelle kirjoittama soolonumero Ben Bay, jossa hänen vuolas altisminsa oli pääsi esiin kukkeimmillaan.
Sykähdyttävä oli myös Maaritin tulkinta Billie Holidayn Strange Fruit-klassikosta, johon UMO:a konsertissa johtanut Mikko Hassinen oli kirjoittanut todella hienon sovituksen.
Yli kolmituntiseksi venyneen lämminhenkisen tilaisuuden ainoa häiriötekijä oli juopuneen kuuluttajan meuhkaaminen. Onneksi mies ilmeisesti sammui, koska häntä ei konsertin loppupuolella enää lavalla nähty.
Vaikka Pentti onkin nyt virallisesti siirtynyt eläkkeelle, häntä tullaan varmasti lähivuosina kuulemaan paljonkin monenlaisissa kokoonpanoissa, sillä siksi hyvässä mallissa miehen soitto on edelleenkin.

Takaisin
Translate »