Story of The Sideman – Mikko Virto

Kuvat: Martti Koljonen

19.01.2018 08:41


Mikko Virto osaa myös laulaa

Rumpali Mikko Virto (s.1953) juhli 17.1. Malmitalolla komeasti syntymäpäiviään ystäviensä kanssa. Hienosti toteutettu visuaalinen konsertti valotti hauskasti Mikon pitkää ja monipuolista uraa luottomuusikkona ja musiikinopettajana. Vieraina nähtiin mm. Jussi Raittinen, Thomas Rönnholm, Risto Salmi, Uriel Hylton sekä Janitsaarijatsin Perinnesoittokunta ja Polaris Celebration Band. Konsertin juonsi rutinoidusti Harri Aavaharju.

Tapiolan Yhteiskoulun Big Bandissa sekä Tapani Kansan ja Katri-Helenan taustabändeissä alkanut Mikon ura pasunistina vaihtui myöhemmin rumpaliksi. Hän on toiminut pääasiassa erilaisissa tanssi- ja klassisen jazzin orkestereissa. Mikko on ollut alusta lähtien legendaarisen Polaris Celebration Bandin (per. 1981) rumpali. Viime vuodet hän on opettanut lyömäsoittimia Helsingin Työnväenopistossa ja Pohjois-Helsingin musiikkiopistossa.

Heti konsertin alkuun Mikko yllätettiin ”housut kintussa”. Vaikka oli sovittu, ettei lahjoja ja huomionosoituksia jaeta, niin Malmitalon johtaja Antti Manninen kukitti pidetyn työtoverin. ”Janitsaari” Josi Heinilä luovutti puolestaan Mikolle Perinnesoittokunnan tradition, pullon ”silmäpuolirommia”, tosin moderneissa kuorissa. Monessa menossa mukana olleesta Mikosta aukeni konsertissa meille jazzdiggareille uusia puolia, hän on myös erinomainen laulaja.

Reilu puoli salia Mikon ystäviä ja yhteistyökumppaneita saivat nauttia hyvin suunnitellun ja rytmitetyn kahden setin ohjelmiston. Konserttia täydensi mainiosti screenillä näytetyt videotaustat. Mikkohan on edelläkävijöitä tietokoneen käytössä musiikin tekemisessä jo 1990-luvulta lähtien. Hän toiminut myös musiikkiteknologian opettajana sekä video-, audio- ja verkkomedian sekatyömiehenä.  ”Luottomuusikon tarina” taltioitiin stereoäänellä ja 3 kameralla. Myöhemmin siitä nähtäneen kooste Mikon hyvillä kotisivuilla

Takaisin
Translate »