Svengaava kulttuurielämys Tapiolassa

Kuvat: Martti Koljonen

17.03.2019 09:05


Mari Palon ja Esko Heikkisen "Due Gatti"

Upea Mari Palo ja legendaarinen Tapiola Big Band tarjosivat 16.3 hienon konsertin Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa. Täysi salillinen jazzin ja klassisen musiikin ystäviä saivat nauttia herkullisen kattauksen Puccinin, Mozartin ja Rossinin tunnetuimpia sopraanoaarioita jazz-sovituksin. Kapellimestari Esko Heikkinen piiskasi juhlavuottaan viettävän TBB:n todella vauhdikkaaseen menoon.

Oopperalavoilta tunnettu ”svengaava diiva” Mari Palo osoitti olevansa myös kevyen musiikin taitaja, vaikka hänen ammatillinen uransa on suuntautunut lähinnä klassiseen musiikkiin. Iltapäivä oli kiistatta Mari Palon ja Esko Heikkisen suurta juhlaa. Palon loistelias lavakarisma ja Heikkisen rento huumorilla höystetty johtaminen täydensivät saumattomasti toisiaan.

UMO:ssa pitkän uran tehnyt Esko Heikkinen oli onnistunut erinomaisesti sovituksissaan ja ohjelmiston valinnassaan. Kuultiin kaikille tuttuja oopperamelodioita kuten Yön kuningatar Taikahuilusta ja Rusalkan aaria Oopperasta Rusalka. Lisäksi klassikoita; Wagnerin mahtipontinen Ride of the Valkyries, Franz Lehárin Vilja, Verdin Grand March ja Bizetin The Toreador´s Song. Olipa mukana tangoakin Piazzollan Yo Soy Maria ”sekahaulla”. Yksi ensimmäisen setin huippukohtia oli Mari Palon briljantti Kurt Weilin Youkali.

Muutamille ”onnekkaille” oli arvottu sooloja. Heti avausnumerossa Pekka Mesimäki tyylitteli hienosti pianollaan Mozartin Overture ”Le Nozze di Figaro”. Mesimäki on soittanut alusta lähtien TBB:ssä, ensiksi kitaraa ja nykyisin pianoa. Jostain syystä TBB:n kokoonpanoon ei kuuluu nykyisin kitaraa. Muita sooloissa kunnostautuneita olivat muun muassa baritonisti Seppo Olkkonen, Maria Matula puupuhaltimet, Matti Riikonen trumpetti, Juha-Matti Suominen pasuuna ja saksofonisti Vili Järvinen.

Ikimuistoisen iltapäivän kruunasi ylimääräiseksi taputettu Mari Palon ja toisen legendan Rauli Badding Somerjoen ValotIlta saapuu hiljaa huoahtainValot syttyy taakse ikkunain – Ei jää yksinään muut kukaan pimeään -Valot pois yön varjot häivyttää. Taisipa kyynisen toimittajankin silmäkulma hieman kastua…

Konsertista tarttui kotiin viemisiksi myös juuri painosta tullut Matti Laipion laatima kattava TBB:n 50-vuotishistoriikki Mapesta kaikki alkoiTapiola Big Bandin tarina. Aviador kustannus on tehnyt ansiokkaan kulttuuriteon. Komea kovakantinen sopii myös seniorille, tekstikoko ja taitto ovat todella selkeät. Kirjasta tulee myöhemmin lehdessämme arviointi erikseen.

TBB historiikki

La 16.3.2019 Diiva Svengaa, Tapiola Big Band & Mari Palo
Espoon kulttuurikeskuksen Louhisali, kapellimestarina Esko Heikkinen

1. setti: 
– Overture ” Le Nozze di Figaro”, W.A. Mozart
– O Mio Babbino Caro, Giacomo Puccini
– Vilja, Franz Lehár
– Grand March , Giuseppe Verdi
– E Lucevan le Stelle, Giacomo Puccini
– Youkali, Kurt Weil
– Mĕsičku na nebi, Antonio Dvořák
– Habanera, Georges Bizet
– Königin der Nacht, W. A. Mozar

2. setti 
– Ride of the Valkyries, Richard Wagner                                    – I could Have Danced All Night, Frederick Loewe
– Duetto Buffo di Due Gatti, Gioachino Rossini                        – The Toreador´s Song, Georges Bizet
– Overture “Wilhelm Tell”, Gioachino Rossini                          – Yo Soy Maria, Astor Piazzolla
– Art is Calling for Me, Victor Herbert

Encore  
Valot, Rauli Badding Somerjoki

TBB ja Mari Palo

 TAPIOLA BIG BAND
– Trumpetit: Raimo Korhonen, Matti Riikonen *), Martti Outinen, Elisa Kristola, Jukka Niemi *)
– Pasuunat: Juha-Matti Suominen, Juha Mursula, Juhani Komulainen, Jouko Antere
– Saksofonit: Riikka Matala, Jyrki Nummi *), Vili Järvinen, Maria Matula, Seppo Olkkonen
– Komppi: Pekka Mesimäki *)/piano, Jussi Hovilainen/basso, Tuukka Dunkel/rummut
*) TBB:n perustajajäsen

Takaisin
Translate »