Swinging Christmas 2010

Kuvat:

06.12.2010 20:04

I åratal har min väntan på julen börjat  med  julkonserten i Finlandiahuset. Till julen hör ju traditioner och denna konsert har blivit min och mången annans tradition. I år var nog konserten  den mest givande hittills. Styckena välvalda, så alla i publiken hittade nog sin egen favorit julsång.

En fin ide´var att kombinera Swingbandets fyra kunniga musiker : Antti, bröderna Petrescu samt Keith och Johanna med sin vackra röst, som bara blir bättre år för år med den ca. 55 manna barnkören.

Alla sånger hade teemat att orkestern och Johanna började dem på traditionellt sätt och kören stämde in och efter det övergick tempot till swing och juljazz som bandet faktiskt kan. Så man kan väl säga som i sången :”God Bless You  Merry Gentlemen”.

Heidi Harinen hade gjort ett fint jobb då denna stora kör sjöng de många sångerna både på finska,. svenska, engelska och t.m. italienska och latinska. Det var nog säkert även en upplevelse  för kören att få uppträda i Finlandiahuset. I publiken fanns många som kommit för att lyssna till sina barn och barnbarn och kunde känna sej mycket stolta.

Ur den över 2 timmar långa konserten har jag plockat  ut de sånger jag personligt tyckte bäst om : ”The Christmas Song”, ”Santa Claus Blues”, och framförallt Johannas och körens insats i:”Adeste Fideles”;”Panis Angelicus” och ”Ave Maria”. ”Nu Tändas Tusen Juleljus” fick mej omedvetet att sakta sjunga med. ” Everywhere I See The Glow Of Christmas” och det såg vi också.

Så ett stort varmt tack till Swingbandet, Johanna och kören som öppnade julstämmningen  med inlevelse och stort kunnande.

Takaisin
Translate »