Terveisiä Kotkasta ….

Kuvat:

10.03.2009 20:00

Heikki Kauppinen, Mika Huusari, Kalevi Ukkola, Petri Mäkiharju

Viime joulukuussa Kotkan kaupungin kulttuuritoimi oli nimennyt Kotkan vuoden 2008 kulttuuriteoksi maanantaisin Ravintola Duetossa kokoontuvan East Coast Jazz Clubin. Kotkalaisten muusikoiden perustama East Coast Jazz Club on järjestänyt klubi-iltoja reilut 150 kertaa ensin Laulumiestalolla ja sitten Duetossa sekä kesäkuukausina Meri Cafe Kristiinassa. Klubin priimus motor, hanuristi Mika Huusari toivoo myös nuorten löytävän jammailemaan vanhempien jazzmuusikoiden sekaan. Huusari haluaa yhdistää musiikin tarvitsijat ja tekijät yhteen. Yleisöä hän kutsuukin yhdeksi instrumentiksi. Eero Toiviainen, Heikki Rosendahl, Heikki Kauppinen, Jonne Taavitsainen, Kalevi Ukkola, Ari VirtaMaanantaina Clubilla soittivat Heikki Rosendahl trumpettia, Heikki Kauppinen klarinettia, Kalevi Ukkola pianoa, Mika Huusari haitaria, Kymi Sinfonietan Petri Mäkiharju bassoa sekä Reijo Turunen ja Kari Nissinen rumpuja. Nuoria muusikoita edustivat Jonne Taavitsainen rummut, Eero Toiviainen kitara sekä Ari Virta basso.

Ikäviä asioita kuulin jammaajilta, että opettaja, liikunnan ja kulttuurin monitoimimies, kirjailija, muusikko, Keisarikunnan Keisari numero 3 Jali Westergård on 3.3.2009 siirtynyt yläkerran orkesteriin.

Jali WestergårdJali toimi Kotka Jazz ry:ssä 1990-luvulla ensin sihteerinä ja vuodesta 1997- 2000 puheenjohtajana. Vuonna 1998 hän kirjoitti kotkalaista jazzhistoriaa käsittelevän kirjan ” Merikaupungin Svengit”. Hän muutti Turkuun vuoden 2000 loppupuolella ja toimi siellä koulutus- ja valmennuspäällikkönä sekä puheenjohtajana urheiluseura Turun Weikoissa.

 

 

Takaisin
Translate »