Tyylikästä Ellingtonia Ystävänpäivänä

Kuvat: Martti Koljonen

16.02.2018 07:11


Riitta Paakki

Pianisti Riitta Paakki siivitti DDT Jazzbandin mahtavaan soitantaan 14.2. Malmitalolla.  Erikoisen nautittavaa oli kuunnella rytmisektion sävykästä työskentelyä. Malmitalon hyvä akustiikka ja mainio tekniikka eivät vaadi rummuilta ”täyttä tykitystä”, voi herkistellä myös nyansseilla. Lähes täysi salillinen DDT:n ystäviä sai kuulla mainion kattauksen ”Duke Ellingtonia ja Dixieland-klassikoita”.

Bändin jäsenet astelivat yksitellen estradille. Fred Andersson esitteli heidät Blues Bb:n tahtiin. Sitten tunnelma tiivistyi, päästiin ”asiaan”, kun Riitta Paakin pianosta alkoi soida tuttu intro, Royal Garden Blues. Reilun tunnin mittaisessa setissä kaikille oli varattu tasapuolisesti omat nimikkosoolot. Illan yksi huippuhetki oli Duke Ellingtonin Caravan ja Joonatan Raution sopraanosoolo. Konsertti sisälsi 16 kappaletta ja encorena Nalle Nymanin riehakas Fidelito Castrato.

DDT:n soittama jazz on niin vahvasti rytmiikkalähtöistä, että toimiva svengi on välttämättömyys. Kompin tärkeyttä kuvaa myös se, että DDT:n rumpali ja basisti, nyt myös pianisti ovat pitkään olleet kovan luokan ammattimuusikoita. Banjisti/kitaristi Pekka Mesimäki kuuluu samaan sarjaan. DDT:n ”kultakaudella” heitettiin ”sivutöinä” jopa 200 keikkaa vuodessa. Hoidettiin siinä ohessa siviilityöt, nuorena jaksaa.

DDT Jazzband 14.2.2018 Malmitalo

DDT Jazzband Malmitalolla 14.2.2018

Niklas Andersson trumpetti/laulu, Fred Andersson klarinetti, Raimo Näätänen pasuuna, Joonatan Rautio tenori/sopraanosaksofoni, Riitta Paakki piano, Pekka Mesimäki banjo/kitara, Pentti Mutikainen basso ja Thomas Rönnholm rummut.

DDT Jazzband 60v juhlakonsertti 13.10.2018 Aleksanterin teatteri. Osta liput täältä!

Takaisin
Translate »