UMO:lla riitti runsaasti ystäviä Finlandia-talossa

Kuvat: Matti Laipio

31.10.2018 17:27


Etualalla olevan Sami Saaren taustalla Higher Ground-kuoro

Taloudellisiin vaikeuksiin joutuneen UMO:n tukikonserttiin Finlandia-talossa riitti paljon niin orkesteria tukemaan tulleita artisteja kuin heitä kuulemaan tullutta yleisöä. Lämminhenkisessä tilaisuudessa UMO myös osoitti kyvykkyytensä työskennellä hyvinkin erilaisissa musiikillisissa ympäristöissä. Siksikin orkesterin ahtaalle ajaminen on ollut erittäin arveluttavaa toimintaa.

Kirmo Lintinen johtaa

Konsertin ohjelmisto ja sitä esittänyt joukko oli varsin laaja ulottuen Laajasalon peruskoulun 9. luokan kuorosta, solisteista ja tanssijoista suomalaisen jazzin grand old maniin Junnu Aaltoseen, joka Verneri Pohjolan kanssa oli yhden numeron verran orkesterin solistina.

Veteraaniosastoa edusti myös konsertissa kuultu UMO:n Vintage-versio, jossa oli mukana lukuisia 1975 alkunsa saaneen orkesterin perustajajäseniä mukaanlukien Eero Koivistoinen, Pekka Sarmanto, Petri Juutilainen, Teemu Salminen ja Esko Heikkinen.

Koivistoinen puolestaan johti Vellu Halkosalmen tyylikkäästi sovitetun version Toivo Kärjen Hiljaisesta kylätiestä, jossa Jukka Perko ja Teemu Viinikainen tyylittelivät solisteina kappaleen hengessä. Bändissä pitkään rumpalina ollut Jukkis Uotilakin kävi lavalla näyttämässä, että professori on myös huippurumpali.

Anna Puu ja Paleface tulkitsemassa Procol Harumia suomalaisin sanoin

Illan aikana kuultiin monia laulusolisteja. Pop-osastoa edusti Anna Puu, joka Palefacen kanssa duetoi vanhaa Procol Harum-hittiä Juice Leskisen suomalaisin sanoin. Sami Pitkämö taas osoitti avausnumerona olleessa Every Day I Have The Blues’ssa herran olevan väkevä laulaja, jolle big band-tausta soveltuu hyvin. Soulia tarjosi Sami Saari, jonka esittämä Stevie Wonder-kappale sai hyvää puhtia taustalla energisesti laulaneesta Higher Ground-kuorosta.

Konsertin ohjelmiston laajaa skaalaa kuvasti sekin, että yhtenä solistina kuultiin viulisti Jaakko Kuusistoa, joka soitti yhden osan UMO:n taiteellisena johtajana toimineen ja konsertissa myös useita numeroita johtaneen  Kirmo Lintisen viulukonsertosta.

Illan kummallisin teos oli taas mesenaattirahoituksella tiimityönä syntynyt teos, jossa luvalla sanottuna ei ollut juuri mitän järkeä. Mutta olihan ihan hauska pläjäys, jonka UMO aivan pokkana silti toteutti.

Kauan eläköön UMO! Tukikonsertti Finlandia-talossa 29.11. UMO sekä lukuisia vierailjoita.

Takaisin
Translate »