Vaasa Jazz Club avasi syyskautensa

Kuvat: Heikki Kallio

04.10.2018 11:29


Clark Jakobssonin kvartetti ja Mariam Sandhu

Clark Jakobssonin kvartetti (Jakobsson ts, Ralf Nyqvist p, Pelle Jansson b ja Leif Östergård dr) laulusolistinaan Mariam Sandhu avasi keskiviikkona 3.10. Vaasan jazzkerhon syyskauden ravintola Fondiksen Törst-kellaritilassa. Konsertit jatkuvat siellä joka toinen keskiviikko alkaen klo 19.30.

Mariam Sandhu

Mariam Sandhu sai Fondiksen elokuun viimeisen Patio-kesäkonsertin yhteydessä Street Jazzari 2018-palkinnon ja kunniakirjan. Sandhu, koulutukseltaan luokanopettaja, tunnetaan monipuolisuudestaan; hän on mm. Kauhava Big Bandin solisti ja pitää omia laulukonsertteja. Hänen vahvaa osaamisaluettaan jazzissa ovat tulkinnat ”The Great American Song Book”-ikivihreistä. Niistä kuultiin konsertissa mm. Smoke Gets in Your Eyes, Lady is a Tramp ja ehkä upeimpana balladi The Nearness of You. Sandhu hallitsee fraseerauksen, hänen äänessään on monipuolista sävykkyyttä ja sävelpuhtaus valioluokkaa.

Jakobssonin rutinoitu nelikko on parhaimmillaan svengaavan perusjazzin esittäjänä. Rumpali Leif Östergård oli ”hälytetty” nykyisestä kotikaupungistaan Hampurista nivomaan komppi kohdalleen. Basisti Pelle Janssonin ”walking” legato-soiton imu tuki mallikkasti kokonaisuutta. Pianisti Ralf Nyqvistin kekseliäät komppikuviot ja tyylikkäät soolot olivat myös kuuntelijoiden mieleen. Tenoristi Clark Jakobssonin musisoinnissa kuuluu vuosikymmenien kokemus ja ahkera esikuvien kuuntelu. Mariam Sandhun laulun taustalla ja ”evergreenien ” soitossa kuului ripauksia Ben Websterin ja Coleman Hawkinsin tyyleistä, kvartettinumeroissa tunnisti Getzin sävyjä ja hard-bop tenoristeja, kun menoon tuli lisää vauhtia ja dynaamisuutta.

Takaisin
Translate »