VMSK:n megakiertue jukebox-tunnelmissa

Kuvat: Mediavarusmiehet

09.09.2019 13:20


VMSK Finlandia-talolla

Varusmiessoittokunta kokoaa vuosittain riveihinsä noin 90 soittamisen, lavatekniikan ja median hallitsevaa nuorta, jotka saavat elää yhdessä ainutlaatuisen vuoden kierron. Normaalin varusmiespalveluksen lisäksi harjoitellaan ja esiinnytään erilaisissa tilaisuuksissa ja solmitaan ystävyyssuhteita, jotka kantavat läpi myöhemmän elämän.

Satoja keikkoja eri puolilla Suomea ja yksi ulkomaanmatka ovat niitä huippuhetkiä, joita varten harjoitellaan. Tattoo-paraateja, kamarikonsertteja jousiorkesterilla, show-bandin kesäkiertue ja syksyn megakiertue haastavat muusikoita huippusuorituksiin. Keikkojen valo- ja äänitekniikasta ja tiedottamisesta huolehtiminen on otettu myös varusmiesten haltuun ja ikäluokasta löytyy aina näiden alojen ammattilaisia.

– Syksyn Jukebox-kiertueen ideointi alkoi hyvissä ajoin ja ehdotuksia tuli paljon kertoo Tommi Suutarinen, toinen kapellimestareista. -Aina yritetään löytää jotain uutta lähestymiskulmaa. Aikaisemmat Ysäri-, Kasari- ja 70´s -kiertueet ovat olleet niin suosittuja, että salit on myyty loppuun.

Kappaleiden sovitukset ovat syntyneet alan huippujen käsissä, joista ainakin tutut nimet Esko Heikkinen ja Raine Ampuja jäivät mieleen. Hyvin olivat käyttäneet suuren koneiston voimavaroja hyväkseen.

Kaksi settiä ja kaksikymmentä kappaletta ja kuusi laulusolistia soolona, duona ja kvartettina nostivat esityksen toisensa jälkeen huikeisiin sfääreihin. Tällä kertaa eivät solistit voineet kilpailla esiintymisasujen kimalteilla ja bling-blingeillä. Armeijan harmaissa tulkinnat nousivat etusijalle ja niissä olikin tämän show’n juju. Keskinäinen kilpailu käytiin reilusti ja jokainen esitys palkittiin isoin käsin.

Trumpetisteilla oli erilaisia koreografioita ja rumpuryhmä häsläsi ylimpänä. Paikkaa vaihda ja tehtävä ilmoita.

Kahdella kitaristilla oli molemmilla soolonsa ja maukkaita sooloja oli myös fonisteilla. Kun kaikki on käyty läpi moneen kertaan, niin homma toimii.

Sami Saari oli suorittamassa kertausharjoituksia ja tällä näytöllä varmaankin irtosi jokunen hihamerkki lisää. Täpötäysi Finlandiatalo kiitti.

Varusmiessoittokunta, Jukebox-kiertue kymmenellä paikkakunnalla.

 

Takaisin
Translate »