Aleatoric levynjulkkarikiertueella

Kuvat: Olli Sulin

12.02.2017 21:45


Aleatoric 2015 kiertueella

Parhaan jazz-albumin EMMA-patsaalla juuri palkittu pianisti Aki Rissanen, saksofonisti Robin Verheyen ja rumpali Markku Ounaskari julkaisevat kolmannen yhteisen albuminsa Songs for Solstice 17.2.2017.

Tämä Eclipse Musicin julkaisema albumi on musiikkia tässä hetkessä. Tähän yhtyeen nimi viittaakin: musiikkiin, joka syntyy hallitun sattumanvaraisuuden kautta. Levy on äänitetty konserteissa Vapaat Äänet- Suomen kiertueella maaliskuussa 2015 ja se on uutta, raikasta, mutta pohjimmiltaan ja tekotavaltaan syvällä jazzin traditiossa.  Hetken taikaan luottavassa, teemoiltaan vuodenkierron vaikutuksia meihin pohtivassa Songs for Solstice– albumissa on kuvitteellisia välähdyksiä alkukansojen musiikista, jota pimeän ja valon tasapaino on värittänyt.

Pianisti Aki Rissanen on Euroopan kiinnostavimpia jazzpianistejamme ja lukeutuu kotimaisen jazzin vahvaan kärkikastiin. Rissasen pianotriolevy ‘Amorandom’ julkaistiin Iso-Britannialaisella Edition Recordsilla vuonna  2016 ja se voitti Jazz-Emma- palkinnon parhaana jazzlevynä 2016. Muitten kiiteltyjen soolo- ja yhtyeprojektiensa ohella hänet tunnetaan yhteistyöstä mm. Dave Liebmanin ja Verneri Pohjolan kanssa

Rissasen pitkäaikainen yhteistyökumppani, saksofonisti Robin Verheyen edustaa niin ikään modernia kansainvälistä jazzmuusikkopolvea. Verheyen tunnetaan maailmalla poikkeuksellisen ilmaisuvoimaisena saksofonistina ja loistavana säveltäjänä. Belgialaislähtöinen muusikko on asunut pitkään USA:ssa ja konsertoi vakituisesti ympäri maailmaa. Hän on yksi Antwerpeniläisen Royal Museum of Fine Artsin residenssitaiteilijoista seuraavien viiden vuoden ajan.

Rumpali Markku Ounaskari on eurooppalaisen jazzin merkittävimpiä rumpaleita ja yksi aktiivisimmista Suomen ulkopuolella konsertoivista muusikoista. Legendaariselle ECM-levy-yhtiölle levyttävä Ounaskari tuo yhtyeen sointiin mittavan kokemuksen tuomaa syvyyttä. Hän soittaa oman Kuara- trionsa lisäksi mm. Kari Ikonen Triossa, Raoul Björkenheim Ecstasyssa sekä Sinikka Langelandin yhtyeissä.

Aki Rissanen – piano, Robin Verheyen – saksofoni, Markku Ounaskari – rummut

Aleatoric “Songs for Solstice” Album Release Tour:
16.2. Koko Jazz Club, 21:00, Helsinki
17.2. Eclipse Jazz Club, Tampereen pääkirjaston musiikkiosasto,17:30, Tampere
18.2. Sibelius-museo, 14:00, Turku
19.2. Passages Festival, 14:00, Sint Niklaas, Belgia

Takaisin
Translate »