Huuliharppubluesin mestari Charlie Musselwhite Suomeen maaliskuussa

Kuvat:

20.11.2016 18:15


Charlie Musselwhite

Maailman arvostetuimpien bluesmuusikoiden joukkoon lukeutuva Charlie Musselwhite saapuu kiertueelle maahamme maaliskuussa. Musselwhite on yksi harvoja valkoihoisia bluesin mestareiksi nousseita artisteja. Hän on taiturimainen huuliharpun soittaja. Lisäksi häntä pidetään esikuvana ja inspiraation lähteenä Dan Aykroydin esittämälle roolihahmolle The Blues Brothers -elokuvassa.

Uransa aikana yli kaksikymmentä albumia julkaissut Charlie Musselwhite on käynyt Suomessa viimeksi yli kymmenen vuotta sitten, joten kyseessä on todellinen kiertueharvinaisuus.

Musselwhite on tehnyt useita sooloalbumeita, mutta hän on olut myös kysytty vierailija muiden artistien levyillä, kuten Bonnie Raittin Longing in Their Hearts, Tom Waitsin Mule Variations ja INXSin Suicide Blonde. Häntä on myös kuvailtu ainoaksi artistiksi maailmassa, joka saa yleisöltä suosionosoitukset seisaaltaan pelkästään avaamalla salkkunsa. Yleisö tietää, että kun Musselwhite ottaa huuliharppunsa salkustaan, on mestarillinen näytös pian alkamassa.

Musselwhitea on ylistetty vuosien varrella lukuisissa arvosteluissa. Ehkä parhaiten häntä kuvaa Time Out New York -lehti, joka kirjoittaa: ”Legendaarinen on turhankin usein käytetty sana artistin yhteydessä, mutta se on kuitenkin ainoa mahdollinen, joka sopii Musselwhiten kaltaiselle raskaansarjan huuliharpistille”.

Vuonna 2016 on tullut kuluneeksi 50 vuotta Musselwhiten debyyttialbumin julkaisusta. 72-vuotias Musselwhite on yhä ahkera konsertoija ja uuttera levyttäjä. Hänen viimeisin albuminsa, I Ain’t Lyin’…, ilmestyi vuoden 2015 lopulla.

Musselwhite on voittanut lukuisia musiikkialan palkintoja. Viimeisimpiä niistä ovat vuoden 2014 Parhaan blues-albumin Grammy sekä vuosien 2014 ja 2015 Blues Music Award -gaalan nimitykset vuoden parhaaksi huuliharpistiksi. Bluesin Hall Of Fameen hänet nimettiin vuonna 2010.

 

Kiertueen aikataulu:  
Ke 1.3. Savoy-teatteri, Helsinki
To 2.3. Ritz, Vaasa
Pe 3.3. Tampere-talo, Tampere

Liput ovat jo myynnissä lippukaupoissa.

 

Takaisin
Translate »