Maria Ylipää ja UMO kertovat tarinoita joulusta

Kuvat:

04.10.2017 11:47


Maria Ylipää

Suomen valovoimaisimpiin taiteilijoihin kuuluva näyttelijä-laulaja Maria Ylipää (s. 1981) on tämänvuotisen UMOn joulukiertueen solisti.

Joulukiertueen monipuolinen ohjelmisto on räätälöity solistin toiveiden mukaan: tunnetta ja tarinaa, sielua ja sanomaa, inhimillisyyttä ja intiimejä hetkiä. Konserteissa liikutaan gospelista tuoreisiin suomalaisiin joululauluihin ja uusiin, tätä konserttia varten tehtyihin sovituksiin perinteisistä jouluun kuuluvista kappaleista. Teksti- ja tarinalähtöisissä konserteissa kuullaan mm. Leonard Cohenin Hallelujah, soulahtavat jouluklassikot O Holy Night ja Go Tell It on the Mountain sekä kapellimestari Mikko Hassisen uusi sovitus Jouluyö, juhlayöstä. Tuoreemmista sävellyksistä mainittakoon Jukka Leppilammen Aasi ja timpurin muija.

Kristityssä perheessä varttuneelle Ylipäälle kirkko on tuttu areena; hänen isänsä on kanttori ja äitinsä diplomilaulaja.
– Olen kirjaimellisesti kasvanut kirkossa. Kirkko ja hautausmaat olivat parhaita leikkipaikkoja ja samalla elämään kuuluvat isot käännekohdat, kuten syntymä, kuolema ja häät tulivat tutuiksi isän työn myötä. Suuret juhlapyhät vietettiin vahvasti kirkossa musisoiden. Se oli myös oiva paikka päästä käsiksi maailman hienoimpaan musiikkiin, Bachiin, hän tunnelmoi.

Ylipää tähdittää parhaillaan ruuduissa pyöriviä Aallonmurtaja– ja Game Night -sarjoja. Hänet tunnetaan erityisesti nimiroolistaan musikaalissa Kristina från Duvemåla, elokuvasta Keisarikunta sekä tv-sarjoista Luottomies ja Tappajan näköinen mies. Hän julkaisi Omani uni -albumin yhdessä Emma Salokosken kanssa v. 2010 ja ensimmäisen soololevynsä Onerva v. 2013.

Maria Ylipää & UMO: Tarinoita joulusta
Kapellimestarina Mikko Hassinen

Pe 08.12. klo 18 Pyhän Laurin kirkko, Vantaa
La 09.12. klo 18 Porvoon tuomiokirkko
Pe 15.12. klo 18 Temppeliaukion kirkko, Helsinki
Ma 18.12. klo 18 Kallion kirkko, Helsinki
Ke 20.12. klo 18 Espoon tuomiokirkko

Liput Ticketmasterista:
Normaalihinta 33 €, eläkeläiset 28 €, opiskelijat, työttömät ja lapset 17,50 €
S-Etukortilla 29 €
Hinnat sisältävät palvelumaksut

Konsertin kesto n. 75 min.

Takaisin
Translate »