Vandalus flamenco-fuusioryhmä kiertueella maaliskuussa

Kuvat:

10.02.2017 09:45


Raul Mannola

Suomen kansainvälisin flamencokitaristi Raul Mannola tuo Suomeen ainutlaatuisen flamenco-fuusioryhmän. Vandalus on kuuden Madridissa asuvan taiteilijan kokoonpano, jonka musiikissa ovat vahvasti läsnä syvä flamenco, itäisen Välimeren musiikkikulttuurit, modaalinen jazz ja intialainen musiikki.

Raul Mannola tunnetaan pitkällisestä perehtymisestä flamencon juuriin ja erityisesti flamencolauluun, mutta toisaalta useista innovatiivisista ja raikkaista flamencoprojekteistaan ja levytyksistään. 40 Años de Guitarra juhlakonsertti Savoy-teatterissa keväällä 2015, ja saman niminen tupla-CD ovat tästä mainio osoitus. Viimeiset viisi vuotta hän on toiminut Madridin konservatoriossa flamencokitaran opettajana.

Tammikuussa ilmestyi Vandalusin ensimmäinen albumi, ”Nuevo Mundo” (Uusi Maailma), jossa ovat kaikki edellämainitut elementit selkeästi esillä. Flamencokitaran lisäksi yhtyeen äänimaailmassa soi luontevasti arabiluuttu, bassohuilu, 12-kielinen kitara, flamencolaulu ja -tanssi, lukuisat perkussiot sekä vanha afganistanilainen kielisoitin, intialaisen sarodin edeltäjä, rubab. Sävellykset ovat Raul Mannolan ja huilisti Alberto Centellan käsialaa. Musiikin visuaalisuus on ilmeistä: osa musiikista olikin alunperin sävelletty kahta teatterikappaletta varten joita esitettiin Espanjan merkittävimmillä teatterifestivaaleilla ja auditorioissa.

Konsertti on osa Vandalusin levynjulkistamiskiertuetta.

Raul Mannola – flamencokitara, 12-kielinen kitara, Alberto Centella – huilu, bassohuilu, Michel Gasco – oud, rubab, Pancho Brañas – cajón, percussiot, Sonia Cortés – flamencolaulu, Eleonora Baya – tanssi

 

16.3. Porvoo, Grand-sali, klo 19.00
17.3. Riihimäki, Vihreä Talo klo 20
19.3. Helsinki, Savoy-teatteri klo 19:00
21.3. Uusikaupunki, Cruselli klo 19:00
22.3. Pieksämäki, Poleeni klo 19.00
23.3. Kangasala, Kangasaala-talo klo 19.00

 

Takaisin
Translate »