”Diiva svengaa” – Mari Palo ja Tapiola Big Band

Kuvat:

11.03.2019 08:58


Mari Palo

Legendaarinen Tapiola Big Band on laajentanut repertuaariaan juhlavuotensa kunniaksi ”poikkijazzillisille” alueille. Hyvän menestyksen saanut svengaava konserttisarja upean sopraanon Mari Palon kanssa jatkuu la 16.3.2019 klo 15.00 Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa. Luvassa on hykerryttävän herkullisia aarioita mm. Puccinin, Mozartin ja Rossinin tunnetuimmista oopperoista.

Eri musiikkityylit ovat kulkeneet aina rinnakkain Mari Palon (s. 1975) elämässä. Samaan aikaan kun hän opiskeli klassista laulua Keski-Pohjanmaan konservatoriossa, hän opiskeli myös Alf Myllärin rock-jazz-koulussa Kokkolassa. Hän jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemian laulumusiikin osastolla ja valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2008

Palon mukaan oopperaan ei kuulu improvisointi, mikä taas on jazzin perusta. Hän laulaa TBB:n yhteiskonserteissa puhtaasti klassisella tekniikalla ja näin lähes kaikki laulut ovat originaalisävellajeissa.  Ohjelma ei sisällä myöskään scat-sooloja, soolot hoitaa orkesteri. Konsertin laulunumerot ovat Mari Palon ja Tapiola Big Bandin kapellimestarin Esko Heikkisen lempikappaleita. He toivovat, että konsertti toisi yhteen sekä jazzin ystäviä kuulemaan hienoja aarioita että klassisen musiikin ystäviä nauttimaan tutuista kappaleista svengaavina sovituksina.

Martti ”Mape” Lappalaisen vuonna 1970 perustama Tapiola Big Band (Tapiolan Yhteiskoulun Big Band) teki useita konserttimatkoja kotimaassa ja ulkomailla. Soittajat olivat aluksi koulun oppilaita ja kokoonpanoa täydennettiin vähitellen ulkopuolisilla muusikoilla. TBB levitti myös aktiivisesti tietoisuutta big band -musiikista mm. soittamalla lukuisia koulukonsertteja eri puolilla Suomea.

TBB:n toiminta hiljeni 1980-luvulla, kun Lappalainen perusti Espoo Big Bandin (EBB) ja siirtyi sen vetäjäksi. Vuosien hiljaiselon jälkeen maineikas TBB aktivoitui uudelleen 2012 ja on tänään entistä ehommassa iskussa. Uudelleen aloittanut alkuperäinen TBB on samalla kunnianosoitus Martti Lappalaiselle (1941 -2011) ja hänen suuriarvoiselle työlleen suomalaisen big band -tradition kehittämisessä. Uusi tuleminen huipentui hienoon 50-vuotisjuhlakonserttin 9.3.2019 Kaivohuoneella

Diiva Svengaa! – Tapiola Big Band feat. Mari Palo

La 16.3.2019 klo 15 Espoon kulttuurikeskus, Louhisali
Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo

Konsertin kesto on noin 2 tuntia, sisältäen väliajan.
Konsertin yhteydessä on myynnissä juuri valmistunut Matti Laipion laatima historiikki ”Mapesta kaikki alkoi – Tapiola Big Bandin tarina”

Konserttiliput 20,50–33,50 €, lippu.fi

TBB kuva: Eveliina Mustonen, Mari Palon kuva: FB,  Esko Heikkisen kuva; Jazzrytmit

 

 

 

Takaisin
Translate »